Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 22
  Noviembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCIII)

  La veritat es corrompeix tant amb la mentida com amb el silenci”. Cicerón.

  M’agradaria tornar a insistir en el mal estat que estan, i que a curt termini es pot tornar en una situació irreversible, els expedients dels represaliats pel franquisme al acabar el conflicte militar (1936 - 1939) i que es troben al Ministeri de Defensa en Madrid en el seu Arxiu General i Històric. La Generalitat deuria actuar amb urgència ja que es imprescindible la seua digitalització i “madrid” no té cap interès (no així el personal que allí treballa).

  Franco va ser un genocida que va morir al seu llit sent (malgrat fora in pectore, ja que estava en coma en l’hospital) cap de l’estat espanyol. Aquesta és la gran tragèdia (i contradicció) de la democràcia espanyola.

  Per cert, l’església catòlica quan demanarà perdó per haver entrat baix pali a aquest genocida? El papa Francisco no té res a dir respecte a aquesta circumstància?

  Per altra banda, ressenyar que en els expedients dels republicans afusellats per "adhesió a la rebel·lió" (té collons la cosa, els "rebels" eren aquells que els afusellaven!) a la finalització del conflicte militar conseqüència del colp d'estat de l'exèrcit regular (professional) encapçalat, entre altres per Franco, es pot trobar un document en el qual es posa de manifest que el cap de l'estat, és a dir, Franco donava el vistiplau (es donava per assabentat). En definitiva, Franco era l'últim responsable de l'execució dels republicans (per raons ideològiques)

  Per últim, he sentit que el President de la Fundació Francisco Franco (que vergonyosament tots els anys rep subvencions públiques, quina manca de valentia per part de les institucions democràtiques!) diu que tots els centenars de mils que Franco afusellà tingueren un judici just equivalent als que hui es fan a l'Audiència Nacional. MENTIDA!!!!!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook