Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 28
  Noviembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCIV)

  Rita Barberà. Sort que "l'aquerrre" muntat per la dreta amb la finalitat de llavar el seu complexi de culpabilitat jueu-cristiana (així com la doble moral que solen practicar) pareix que acabat.

  Cuba. Una percepció personal. Recentment he visitat aquest país i em vaig trobar amb una societat cansada, empobrida i sense cap esperança de millora però que idolatraven a Fidel Castro tant com rebutjaven "l'imperialisme ianqui". En tot cas, vaig desfruitar de la música que inunda els carrers així com d'unes sessions de jazz memorables.

  Un analista polític estatunidenc, que té fama d'haver encertat des de fa trenta anys en les eleccions a la presidència, augura que D. Trump no acabarà el seu mandat, ja que el destituiran abans. Sense posar en dubte la capacitat professional d'aquest professor, crec que confon els seus desitjos amb la realitat.

  Per cert, Hillary Clinton ha tret més de dos milions de vots més que D. Trump i des de els mitjans ultra centristes “no han dit ni mu”. Circumstància aquesta que confirma la meua opinió que el sistema electoral estatunidenc estigues, per exemple, en Veneçuela seria qualificat, indubtablement, de antidemocràtic.

  El “populisme” és una característica intrínseca a la política democràtica contra el qual cal "vacunar-se" practicant quotidianament el sentit crític (que és necessari generar i desenrotllar), però una cosa és el populisme i altra el "feixisme" disfressat de “populisme” contra el qual, en defensa de la democràcia, ja que ser totalment sectari i no donar-li treva.

  Per últim, vull seguir insistint, a veure si tinc sort i aquest prec aplega a algun responsable polític, de la necessitat que hi ha que la Generalitat actue en "madrid" en relació als expedients dels respressalitats valencians del franquisme, ja que es troben en una situació greu. Caldria ja digitalitzar-los si no es vol que acaben totalment il·legibles i inservibles per deixar constància del genocidi franquista.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook