Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 30
  Septiembre
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLI)

  En "madrid" s'han tornat bogos, assetjar Barcelona amb les forces de seguretat i pensar en l'empresonament de Puigdemont!

  En qualsevol cas, cal tindre en conte que tots els discursos i declaracions que es fan sols tenen un destinatari, els “convençuts” de cadascuna de les parts. Mai tenen per finalitat incitar a la reflexió o la creació de dubtes raonables!

  Per altra banda constatar que en qualsevol partit de la "champions" es produeixen força més disturbis, destrosses i inseguretat ciutadana que s'està produint en qualsevol ciutat catalana com a conseqüència de la celebració del "presumpte" referèndum.

  I això que va ser tota una provocació anar en primer lloc a la seu de la CUP a requisar material del referèndum. Igual pensaven que aquests "radicals" respondrien amb una violència que justifiqués tot el desplegament de forces de seguretat que estan portant a cap.

  Baltasar Garzón té raó quan diu que encara no hem superat el franquisme. És inversemblant (almenys, per mi i ares de hui) els arguments que algunes persones, empipades del imaginari ideològic del franquisme, utilitzen contra els catalans en defensa del dogma de la unitat d'Espanya. Però clar, si en un estat com l'alemany són capaços de votar als neonazis o a DT en els EEUU, que podem esperar d'aquells que tenen "gravat a foc" allò de "España, una, grande y libre" (la por és l'instrument més efectiu de manipulació dels éssers humans).

  Respecte a l'instrument polític del referèndum resulta paradoxal el fet que quan s'estava "negociant" la Constitució, Fraga Iribarne era el principal valedor d'aquest instrument polític proposant donar-li força més importància que la que al final es quedà i eren les esquerres (amb Solé Tura - PCE- al cap) els que s'oposaven per considerar-lo l'instrument preferit de les dictadures i de poca fiabilitat democràtica.

  Per últim, la realitat és que sent enveja (aquest sentiment, no s'equivoquen, sempre és malsà) d'aquells països que intent resoldre aquests problemes des de la normalitat democràtica (i cívica), sense exagerar i dramatitzar (el paradigma d'aquesta sobre actuació va ser la de la Vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría) de manera força melodramàtica com si el món s’acabés deixés de rodar.

  En tot cas, salut i república!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook