Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Enero
  2018

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLX)

  Felicitacions. Com estic segur que no tots han rebut les "tradicionals" felicitacions per aquestes dates, jo des d'ací voldria enviar les meues a aquells que per la raó que siga ningú els ha felicitat o recordat.

  Per altra banda, com rectificar és de savis (diuen), he de desdir-me i reconèixer que PODEMOS sí ha presentat el recurs en el TC sobre l'aplicació de l'article 155 en Catalunya.

  Respecte als independentistes catalans ja està clar, després de la decisió del TS de mantenir a Oriol Junqueres a la presó i mantenir als "Jordis" empresonats, el que vol "madrid" és la rendició total.

  Aleshores, ens volen fer creure que a Catalunya hi ha hagut una “revolució independentista” per justificar les decisions judicials, quan la realitat, amb independència dels posicionaments polítics de cadascú, és que ha sigut un moviment pacífic que, evidentment, ha provocat una “revolució social”, en tant mai s’havia aplegat tant lluny. Però, d’aquesta qüestió algú més devia respondre!

  Presos polítics o polítics presos. Si la DUI no és delicte i no hi ha hagut rebel·lió, ja que segons reiterada jurisprudència aquest delicte deu tindre un component violent que no s'ha donat, perquè estan a la presò?.

  Si la DUI no pot ser així com tampoc es pot aconseguir la independència per acord bilateral, quin sentit té l’existència de partits independentistes?.

  Malgrat la qüestió es tan senzilla (i complexa) com decidir si s'està a favor o no de la llibertat de les persones i dels pobles.

  Per cert, resulta escandalós que l'infumable (per qualificar-lo d'alguna manera no massa dolenta) portaveu del PP, afirme que Puigdemont i Oriol Junqueras no devien haver-se presentat a les eleccions, ja que han comès "delictes" molt greus. Però si encara no els han jutjat! Després reclamen per als "seus" corruptes la presumpció d'innocència.

  En tot cas, els possibles delictes comesos no són menys greus que els possibles delictes pels quals està el PP en l'actualitat encausat!

  És el cinisme una qualitat indispensable per dedicar-se a la política?

  Normalment no veig o sent tertúlies polítiques de cap classe, però fa uns dies vaig sintonitzar (caure) en el programa "Al Rojo Vivo" de la Sexta quan entrevistaven a un "economista" que, de forma totalment perversa (i conscient), confonia opinió amb informació i "doctrina econòmica". No vaig poder resistir la temptació i vaig cridar al programa per exigir que, almenys, quan entrevisten a un economista "l'etiqueten" d'igual manera que fan amb els polítics. No és el mateix pertànyer a l'escola neoliberal, a la Keynesiana o a la marxista.

  Per últim, em pegunte si Luis de Guindos, actual Ministre d’Economia (procedent de Lehman Brothers, no se si ho recorden) ha sabut quantificar en termes de pèrdua de PIB les conseqüències del “procés”, si sabrà comptar, també, les pèrdues ocasionades pels actes violents portats a cap per les forces de seguretat el dia 1 d’octubre contra ciutadans pacífics?. Violència d’estat aquesta que ha caigut en el silenci més absolut. Ningú va respondre?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook