Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 05
  Diciembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCV)

  Porte un temps, llarg, "parlant" sobre la mentida i, aleshores, Ana Pastor em "plagia" i dedica tot un programa a parlar sobre la importància d'aquesta. Ja podria haver-me citat!

  Fa temps que vaig fer crit sobre que la següent "peça" a caçar per les polítiques neoliberals són les pensions. L'estratègia de la por va fent camí i formant part de la mateixa es troba el fet de deixar quasi a zero el "fons especial" de 65 mil milions d'euros que fins a l'any 2011, a pesar de la crisi, havia anant incrementant-se.

  Les pensions no són cap problema irresoluble si s'abandona el paradigma neoliberal com inspirador de les polítiques econòmiques europees, fonamentat en dogmes i presumpcions que sols intenten convertir-nos en una nova forma "d'esclaus" d'una entelèquia anomenada "mercat", però que té noms i cognoms.

  El problema resideix en la voracitat de les estructures financeres privades que, després d'haver aprofitat la crisi per a mitjançant ajudes públiques consolidar un oligopoli - i de pas carregar-se les caixes d'estalvis (que era una antiga reivindicació dels grans prebosts de la banca privada) - aleshores, estan nerviosos per fer-se amb el gran "pastís" de fons que suposen les pensions. Mal ho tenim si no espavilem. Temps al temps!

  Segons acaba de fer públic, Transparència Internacional en el seu informe sobre Espanya, la corrupció/suborns és la segona preocupació de la ciutadania i el 80% creu que el govern està fent molt mal o relativament mal la lluita contra aquesta xacra.

  Igualment, el 56% està d'acord en l'afirmació que "els rics utilitzen sovint la seua influencia sobre els polítics per afavorir els seus interessos així com deuria haver-hi regles estrictes per prevenir-ho" i el 61% en què "el suport financer de les empreses als Partits polítics i candidats hauria de suprimir-se completament".

  Per últim, vull seguir insistint, a veure si tinc sort i aquest prec aplega a algun responsable polític, de la necessitat que hi ha que la Generalitat actue en "madrid" en relació als expedients dels respressalitats valencians del franquisme, ja que es troben en una situació greu. Caldria ja digitalitzar-los si no es vol que acaben totalment il·legibles i inservibles per deixar constància del genocidi franquista.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook