Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 09
  Diciembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCVI) - Dia Internacional del Laïcisme i de la Lliber

  "L'Art és la mentida que ens fa veure la realitat" Pablo Picasso.

  Aquesta setmana tan agradable, dia de treball dia de festa, he vist dues pel·lícules, "Aliats" de Robert Zemeckis i "Fins a l'últim home" de Mel Gibson que m'han decebut. La primera és una història romàntica (en cap sentit és una pel·lícula d'espionatge) que no emociona, per tant, entenc que és una pel·lícula fracassà. La segona creia, igual havia llegit mal les seues referències, que era una pel·lícula "antimilitarista" a l'estil de "La fina línia roja" o "La jaqueta metàl·lica" (no vull citar "Senders de glòria" perquè no crec que mai alguna pel·lícula aplegue a seus excel·lència), però ni molt menys. És una pel·lícula més d'enaltiment del patriotisme que, personalment, no m'agraden. Això sí, les dues presenten una molt bona "factura" tècnica (encara que en la pel·lícula de Mel Gibson es nota massa la tècnica del video-jocs).

  Allò que proclama l'article 14 de la CE que "els espanyols són iguals davant la llei, sense que puga prevaler cap discriminació per raó de naixença, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social" fa temps que vaig aplegar a la conclusió que no era veritat. Però, aleshores, contemplant el tractament privilegiat que la Hisenda Pública està donant als futbolistes defraudadors, encara em reafirma més la meua apreciació. Serà perquè el futbol és "d'interès nacional". I, ja se sap, al poble “pa i circ”!

  Per cert, quan l'estat espanyol va a parar les immatriculacions de l'església catòlica?

  Per últim, vull seguir insistint, a veure si tinc sort i aquest prec aplega a algun responsable polític, de la necessitat que hi ha que la Generalitat actue en "madrid" en relació als expedients dels respressalitats valencians del franquisme, ja que es troben en una situació greu. Caldria ja digitalitzar-los si no es vol que acaben totalment il·legibles i inservibles per deixar constància del genocidi franquista.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook