Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 11
  Enero
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXI)

  El savi coneix la veritat. La resta solament té opinió” (Platón)

  He sentit aquest matí al portaveu en matèria econòmica de la Conferència Episcopal Espanyola justificant les relacions de privilegi que manté amb l'estat espanyol i afirmant, de forma mentidera i manipuladora que ells compleixen la llei i, sobre tot, que la societat rep més de l'església catòlica que li dona.

  En primer lloc, cal precisar que la "creueta" en l'IRPF és totalment il·legal, ja que segons la legislació tributària els impostos (altra cosa són les taxes, els preus públics o les contribucions especials) no tenen caràcter finalista, és a dir, la seua destinació és completament generalista. Tots els ingressos per impostos serveixen per al finançament dels gastos pressupostaris sense més distinció que el criteri polític!

  En altres paraules, els recursos recaudats via IRPF són recursos públics i al entregar-se a l’església catòlica es detrauen d’altres finalitats com pot ser l’educació o la sanitat. I, amb aquesta forma d’actuar - completament il·legal -,  tots, i no sols els catòlics, contribuïm al finançament de l’església catòlica, vulgui o no el portaveu de la Conferencia Episcopal.

  En segon lloc, l'església catòlica manté una potent organització educativa subvencionada per l'estat que respon als seus interessos, ja que mitjançant la mateixa intenta, per una banda, actuar com un lobby de pressió als governs democràtics i, per altra banda, ser un instrument de control social.

  Igualment, aquest portaveu, per justificar les multimilionaris "ajudes" que rep de l'estat, s'ha comparat amb altres organitzacions com són les fundacions i organitzacions sense ànim de lucre així com amb els partits polítics (sic). En aquest sentit, cal precisar, almenys per clarificar els termes i que no ens prenguin per imbecils, que els partits polítics són organitzacions "constitucionals" (l'article 6 de la CE) i que se sàpiga, aquest caràcter, evidentment, no el té l'església catòlica que, en tot cas i en l'àmbit polític, és la representant d'un estat estranger com és l'estat vaticà.

  Per últim, desitjar tindre alguna vegada un govern que acabe amb tots els seus privilegis i que porte a cap una "segona amortització", ja que per complir el seu manament evangèlic a l'església catòlica no li fa cap falta cap les propietats territorials que disposa (almenys això prediquen).

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook