Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 24
  Enero
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXIII)

  "Amb una mentida es pot anar molt lluny, però sense esperança de tornar" (proverbi jueu).

  Donalt Trump és una feixista igual que Le Pen and cia. Cal dir les coses com som i no confondre al personal darrere de les paraules.

  Donalt Trump diu "Americà per als americans", igual que Hitler també deia "Alemanya per als alemanys", però acabà ocupant gran part d'Europa!

  Igualment, Hitler imposà (practicà) una política econòmica anomenada "autarquia" que, no ens enganyen, és el que pretén DT. És més, el creixement econòmic de l'Alemanya feixista es fonamentà en la inversió en infraestructures així com en la indústria automobilística i armamentista. Alguna cosa pareguda al que pot passar amb DT. O és que creuen que el complex industrial - militar no va a fer causa comú amb DT?

  Igualment, Hitler alimentà de forma sobremanera, aprofitant les condicions imposades en l'Acord de Versalles que tancava la Primera Guerra Mundial, un "victimisme" molt semblant al que practica DT amb els ciutadans americans que creuen el seu "relat".

  Molta cura que la història és un cercle que es repeteix (i, no sempre com deia Marx primer com tragèdia i després com a comèdia). El "pati traser" dels EUA, com els agrada a dir als "imperialistes" estaunidencs, està en perill, en molt de perill, amb la combinació perillosa del complex industrial - militar i el feixisme de DT.

  La UE pretenia ser, entre altres propòsits, una "vacuna" contra les experiències feixistes i totalitaris. Pareix que ho hem oblidat ocupats com estem per complir aquesta mentida tan gran com és l'estabilitat pressupostaria i les regles del dèficit! I tard o prompte, tindrà l'obligació de plantar-li cara a DT!

  No s'ha de tindre por a possibles futurs "brexits" sinó, totalment al contrari, la UE deuria "invitar" a abandonar a aquells països que practiquen polítiques filo-nazis. Però, per poder complir aquesta premissa molt hauria de canviar "Brussel·les". Malgrat tot, és una pura il·lusió meua!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook