Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 31
  Enero
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXIV)

  En un mercat oligopolístic quan (respecte al qui, no hi ha dubte) apuja el preu del producte? Quan la demanda és baixa o quan la demanda és alta? Evidentment, i la lògica del mercat ho determina, quan la demanda és elevada! No busquen altra explicació a les pujades de la llum! Oligopoli i absència de control per part de l'administració pública. De "mercat lliure" - pura entelèquia - res de res!

  La qüestió és que la llum és una necessitat peremptòria, igual que l'educació i la sanitat, i és una autèntica irresponsabilitat social deixar la seua prestació en mans de les regles del mercat.

  Per altra banda, és totalment impresentable socialment i políticament que el govern es netege les mans en aquest problema i culpe a les condicions meteorològiques de les variacions dels preus. En lloc de ministre d'indústria el que es necessita per planificar el futur energètic del país és elevar a la categoria de ministrable a "l'home del temps".

  Aquests dies veient el nou destí d'Elvira Rodríguez (TRAGSA) em confirma una regla paradigmàtica no escrita que es dóna en l'administració pública com és nomenar al capdavant d'organismes públics (inclòs s'ha donat en el nomenament del fiscal general de l'estat) a persones que, a tota llum, des del punt de vista tècnic, manquen dels coneixements i competències tècniques que, en teoria, es requeririen per poder desenvolupar les funcions assignades a la institució, organisme o administració. Aquesta regla no escrita, en tot cas, obeeix a una tradició centenària en aquest país!

  Aleshores, resulta que l'esperança en els EUA perquè DT deixe de fer les bogeries (i no vaja més enllà) que està fent, l'hem de dipositar en el Partit Republicà. Personalment, malgrat tot, crec que és més raonable dipositar les esperances en la justícia americana! Però, temps al temps!

  Per últim, si volen una aproximació a les raons sociològiques perquè DT ha sigut elegit vagen a veure la pel·lícula "Comancheria". És un extraordinari retrat social d'una societat depauperada per la voracitat d'un sistema - neoliberal - que no ha tingut contemplacions amb els dèbils.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook