Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Septiembre
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXLVIII)

  Amb l'afició que tenia la "nostra" dreta Popular d'eixir al carrer per protestar contra J.L.R. Zapatero, no s'entén massa bé les raons que, aleshores, addueixen per no posar-se "darrere d'una pancarta" exigint de "Madrid" un nou sistema de finançament que no perjudique el País Valencià.

  Una precisió. El president A. Lincoln i D. Trump pertanyen al mateix partit polític, el Republicà. Algú pot pensar, i a què ve aleshores aquesta precisió? Realment no ho sé (és notori que, més sovint que creguem, les neurones "viatgen amb llibertat" pel cervell). Però a vegades, en molts moments i en moltes facetes de la vida, perdem la perspectiva i ens conduïm amb un reduccionisme impropi de ser racionals. En altres paraules (i pareix que estiga justificant l'anterior) no tots els "republicans" nord-americans, són com D. Trump ("trampós"?)

  En la pel·lícula Spotlight (2015) de Thomas McCarthy (els recomane que la vegen, no tant pel tema que tracta, que també, sinó per la gran direcció i interpretació que fan alguns dels seus actors principals com secundaris). Doncs bé, en el desenvolupament de l'argument hi ha un moment crucial en què, tenint ja les proves dels abusos sexuals a menors per part d'un sacerdot, decideixen no publicar-ho fins no puguen demostrar que el tema dels abusos sexuals de menors dins de l'església catòlica no era una qüestió d'algunes "pomes podrides", tal com ho definien els dirigents eclesiàstics, sinó una qüestió "sistèmica" de l'església catòlica (supose que aquest argument els sonarà prou).

  Per cert, en la pel·lícula un expert aporta dues xifres (relacionades, supose, amb l'estat de l'església catòlica als EEUU) que criden l'atenció. Per una part afirma, aquest expert, que el 50% dels retors no practica el celibat i, per altra, que segons els seus estudis, els retors que havien practicat abusos sexuals a menors estava sobre el 6% del total de retors.

  A l'estat espanyol desconec el tema, però segons Pepe Rodríguez (63 anys) autor de "Pederàstia en l'Església Catòlica", periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i al qual se li ha prohibit l'entrada en qualsevol església, considera que ha sigut un problema greu.

  En aquest sentit diu "tota persona de la meva generació ha sentit que el pare tal o qual havia ficat mà a algú. Abans era una situació normal, que coneixia tothom i no traumatitzava a ningú". Igualment que "a Espanya el nombre és molt superior. O millor dit, ho ha estat, perquè els temps canvien i aquesta ona de pederastes va sorgir durant una època molt concreta de l'Església. La majoria de casos no van ser destapats per por o desconeixement dels pares de les víctimes. Ara, els majors abusadors ja estan jubilats o morts"

  Respecte de l'últim ple extraordinari a les Corts Espanyoles, on s'intentava que MR donés explicacions sobre la presumpta corrupció del seu partit (i que governa a l'estat), resulta inacceptable el fet que és tinga com "normal" (repassen la intervenció del portaveu de CIUDADANOS Albert Ribera i ho comprovaran) que es puga mentir, des de la més absoluta impunitat, en la seu (diuen) de la sobirania del poble. Devia ser motiu d'escàndol, però no és així! La corrupció moral i ètica (ací no es pot parlar de "presumpta") de la classe política ha aplegat al nivell equivalent al fet que hi haja 8 milions de votants que res és els importe l'altra cara de la corrupció (i la mentida sistemàtica)

  Després de sentir les "barbaritats" que estan dient els "populars" en la reunió d'Alboraia sobre els atemptats de Catalunya, ho tindria més clar que l'aigua!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook