Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 07
  Marzo
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXX)

  És necessari mentir (i mentir-se) per sobreviure.

  Ha hagut de morir Alejandra Soler (Valencia, 8 de juliol de 1913 - 2017) perquè la societat en general (i la "meseta" en particular) s'haja assabentat de la seua extraordinària biografia. Hi ha biografies que per la seua trajectòria idearia no interessa la seua coneixença i, en conseqüència, la mass media les oculten amb l'oblit. Malgrat tot, resulta més lamentable la desconeixença (i l’oblit) generalitzat de la societat valenciana.

  Control d'immigrants i refugiats. No es posen murs contra les persones (els xeics àrabs podrits de dòlars tenen totes les portes obertes), sinó contra la pobresa.

  La riquesa, i sobretot, la seua acumulació en poques mans és l'origen de la pobresa generalitzada.

  Igualment, el creixement de la desigualtat arreu del món és conseqüència de les polítiques econòmiques portades a cap pels dogmàtics neoliberals. Per molt que es diga mai serà bastant, ja que és força més gran el sofriment diari de les persones que les pateixen.

  Entre les finalitats de la creació de la UE era acabar amb la conflictivitat bèl·lica d'una Europa que havia patit en un mateix segle dues guerres força destructores, sobretot, en termes d'humanitat. Passat el temps i, conseqüència de les polítiques econòmiques "deshumanitzades" que vénen de Brussel·les així com un creixement de membres exagerat, s'està perdent la idea d'Europa com un tot i no com una suma de nacions.

  En tot cas, no cal perdre la perspectiva que el temps històric és diferent del temps vital de les persones. És a dir, la situació actual tard o prompte canviarà. Però, naturalment, podria anar a pitjor!

  Respecte a l'escàndol dels preus de la llum, cal dir que en aquest sector (i en altres d'importància vital pel benestar de les persones) hi ha una regla de comportament polític que cal denunciar, els "regulats", és a dir, les empreses que prestadores del servei, són els que imposen les "regulacions" que a elles interessa als reguladors. Crec que no cal donar massa explicacions del perquè de l’existència i pràctica d'aquesta regla.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook