Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 20
  Marzo
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXXI)

  Hi ha realitat més enllà de la mentida?

  He tornat estar en Madrid revisant expedients de repressaliats del franquisme i he tornat a verificar els miserables, injustos i il·legals, des de qualsevol punt de vista jurídic, dels judicis que es feren per condemnar a mort o a l’empresonament de milers d’espanyols per les seues idees (genocidi, es diu). Quanta desgracia i sofriment hi ha acumulada en tots aquests expedients!

  És incomprensible com des de l’àmbit jurídic, almenys des de l’àmbit  progressista, no es pren cap decisió per intentar l’anul·lació d’aquests judicis (repeteix, il·legals s’analitze per on s’analitze), es procedeixca a la rehabilitació personal de les víctimes i l’estat pague les indemnitzacions corresponents.

  Per cert, en alguns casos s’actuà amb un sadisme propi d’alimanyes carronyeres. Per exemple, he verificat que una víctima, condemnada a mort, la jutjaren fins tres vegades (tres sumaris) pel mateix delicte, “adhesió a la rebel·lió”.

  Per últim, m’agradaria tornar a fer una crida a tots aquells amb responsabilitat política al País Valencia perquè prenguen les decisions oportunes i pertinents per “salvar” aquests expedients. Com fa temps vaig denunciar estan en un estat lamentable ja que en la riada de 1956 es banyaren (aigua i fanc) i conseqüència d’aquesta circumstancia vostès es poden figurar en quin estat es troben. Si no es prenc cap actuació, aquests expedients, patrimoni documental dels valencians desapareixerà!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook