Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 03
  Mayo
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXXVIII)

  De tot el que està transcendint del cas "Nacho" González el què més crida l'atenció no és l'aspecte penal, fa temps que estic curat d'espant respecte a la finalitat (saquejar recursos públics i nepotisme familiar i polític) de la creació per part dels governs autonòmics i locals d'un sector empresarial públic potent, fonamentant-se en la mentida d'una major eficiència i eficàcia, sinó el llenguatge tan barrisotaner que utilitza en les seues conversacions. A la fi, aquests presumptes lladres de “coll blanc” sols es diferencien del petit delinqüent “roba-carteres” per la quantitat robada.

  Igualment, em resulta força greu sentir al President del Govern "justificar" com "normal" que la justícia el cite per declarar sobre presumptes delictes penals comesos pel partit polític que ell, també, presideix. No sé què passarà en altres països o estats democràticament madurs, però costa creure que ho puguen considerar "normal".

  Malgrat tot l’anterior, no es pot obviar el fet que l’aplicació de les polítiques fonamentades en el dogma neoliberal implica la “construcció” de societats desiguals i no sols en termes econòmics. Hi ha una justícia per als “rics” molt més benèvola (el poder es nota) i altra per als “pobres”. El que ja no sé si personatges com "Nacho" González, i altres pareguts, entrarien en la categoria de “rics”, o són, també, xusma!

  Si hi ha una qüestió indiscutible al País Valencià és que aquest sofreix una discriminació negativa respecte a la resta de comunitats autònomes en el finançament que deu percebre de l'administració central per poder sostenir els serveis públics. Tots els partits polítics ho han reconegut i denunciat. Tots! Però el que ens retrata com poble és no haver sigut mai capaços d'exigir-los (i aconseguir, sobretot, als estatals) que actuen, en aquest tema, des de la independència desobeint a "madrid".

  Pel que respecta aquesta qüestió ja saben el meu posicionament, l’extensió del sistema de finançament basc a la resta de les comunitats autònomes.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook