Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 18
  Mayo
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXXXI)

  Als qui em puguin escoltar els dic: no us desespereu, la desgràcia que patim no és res més que la passatgera cobdícia i l’amargor d’homes que temen seguir el camí del progrés humà. L’odi dels homes passarà i cauran els dictadors i el poder que li van prendre al poble tornarà al poble. I així, mentre l’home existeixi la llibertat no faltarà” (Charles Chaplin va néixer a Londres el 16 d'abril de 1889 i va morir a Corsier-sur-Vevey, Suïssa, el dia de Nadal del 1977)

  El debat de les primàries del PSOE. Almenys a mi, m'ha deixat clar que ni Susana Díaz ni Pedro Sánchez poden ser el futur del PSOE, però, evidentment i com tantes vegades, estiga equivocat, ja que la meua especialitat sempre ha sigut apostar pels perdedors. Com deia abans, que li anem a fer. Aleshores, és difícil canviar!

  Aquests dies ens hem assabentat que els valencians no sols hem de fer-nos càrrec de la multa de quasi 19 milions d'euros que la UE ha posat al Regne d'Espanya per haver-se amagat factures de despeses i, per tant, manipular el dèficit, ací al País Valencià governant pels "populars", sinó que a més, també, ens hem assabentat que hem de fer-nos càrrec d'una indemnització d'uns 9,5 milions d'euros que la Generalitat ha de pagar a una empresa per no haver fet una autovia que la Conselleria presidida per la Sra. Bonig s'havia compromès a fer. Dic jo, no seria més raonable que qui ha provocat el desfet ho pagués!

  Cifuentes (Presidenta de la CA de Madrid). Mal assumpte que Rajoy diga que confia "absolutament" amb ella. Ja se sap, on posa Rajoy l'ull posa Soto del Real (és un dir)!

  No sóc partidari de les grans màximes perquè normalment son mentideres, cortines de fum per amagar altres intencions o, clarament, falses. Així, per exemple, allò de “aigua per tots” era fal·laç, ja que tots, evidentment, no necessitaven aigua.

  Aleshores, se’ns està matxacant amb la màxima de “llibertat d’ensenyança” que dit així no vol dir res, ja que aquesta “llibertat” constitucionalment està garantida per l’administració i, sinó és així, hi han múltiples instruments democràtics per reclamar-la. Però en tot cas, el que sí és realment un obstacle important per garantir la llibertat en el seu més ample sentit, és el fet que Espanya és el segon país de la Unió Europea on més ha crescut la desigualtat des que va esclatar la crisi. I, sincerament, entre els “propagandistes” d’aquesta màxima no els veig molt preocupats per acabar (o pal·liar) amb ella.

  Per altra banda, l’església catòlica apostòlica romana té, ares de hui, un “poder” en aquest sector finançat amb fons públics impropi d’un estat democràtic! Tampoc els veig massa preocupats per aquesta “anomalia democràtica”. Tot al contrari!

  Quan sent publicitat (fonamentalment dirigit a les dones) sobre productes “miraculosos” que ajuden a perdre pes, em vull la sang i desitjaria que foren “prohibits”. Tenia una amiga (fa molt de temps que no sé res d’ella) amb greus problemes d’anorèxia i sols ella (i la seua família) sabrà el que han passat (i possiblement segueixen passant). En l’univers, diuen els que saben, no existeix la línia recta, sols la curvilínia!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook