Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 11
  Marzo
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLIII)

  L’actual Consell de la Generalitat i moltes corporacions locals, sobretot aquelles que han canviat de “color” polític (del blau al roig), estan intentant potenciar polítiques socials abandonades darrer aquests últims anys i que han castigat de forma força lamentable les economies domèstiques més dèbils (treballadors i treballadores) i més debilitades a conseqüència dels ajustos soci - econòmics portats a cap amb l’excusa de la crisi. Malgrat que estic totalment d’acord que cal revertir les polítiques econòmiques portades a cap fins hui, sí que m’agradaria fer un apunt o advertència. La majoria d’aquestes noves polítiques s’estan instrumentant mitjançant l’atorgament de subvencions com, per exemple, entenc que s’ha fet amb l’eliminació del copagament farmacèutic a les persones majors. Bé, doncs molta cura, ja que aquesta forma de finançament implica l’obligació a les persones receptores d'haver de presentar la declaració de la renda (IRPF) quan, segurament, totes elles estiguin exemptes fins hui de presentar-la, principalment, per raó de quantitat. Si és així, com crec que és, i donat que moltes d'aquestes persones no es van a assabentar, cal pressuposar, si la normativa no canvia (esperem que sí), tota una “cataracta” de requeriments d’Hisenda (amb el consegüent malestar que porta rebre qualsevol comunicació d’aquesta i afegint el possible cost de formalitzar-la).

  En tot cas, com no sóc un expert en temes fiscals, però si Hisenda obliga a fer la declaració, per exemple, a tots els receptors de subvencions del Plan PIVE, no entenc per què aquestes subvencions del copagament vagen a tindre un tractament fiscal diferent. M’agradaria i celebraria equivocar-me!

  Personalment, això de dedicar un dia a una causa no em produeix massa empatia (em recorda al santoral catòlic), però si serveix per a alguna cosa encara que siga una major conscienciació dels ciutadans, pot ser positiu, però preferiria que les energies i recursos que es dediquen en la seua celebració es destinaren majoritàriament a l’educació de les persones.

  Per últim, fins ara he mantingut que hi hauran eleccions anticipades (sobretot perquè crec que el PSOE i PODEMOS són com l’oli i l’aigua, almenys en l'àmbit de les direccions estatals), malgrat tot, aleshores, comence a pensar que per la “por” que tots tenen aquesta circumstancia i “por l'interès nacional”, com diran des de “madrid”, s’està “parint” la “gran coalició” que la dreta porta defensant des del primer dia de la nova legislatura. Si el PP és capaç de canviar de candidat, donem-ho per segur. Temps al temps!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook