Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 16
  Abril
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLIX)

  CATORZE D'ABRIL. "Pau, pietat i perdó" va ser el desig que D. Manuel Azaña va fer en un discurs quasi acabant la guerra civil pensant (crec) en què era possible un final pactat del conflicte. Però no tinguérem sort. No hi hagué pau (per a tots), ni pietat (per part dels vencedors) ni perdó (per als derrotats)!

  Som un país de "mentides i desmentiments" (la frase és de Susan George i referint-se a els EUA, però que es pot aplicar perfectament, també, a nosaltres)

  Al meu poble diuen que "val més caure en gràcia que ser graciós". I una de les persones a les quals li se pot aplicar aquest refrany a la perfecció és a Bertin Osborne. Ha viscut de la "sopa boba" de la TVE amb governs de diferents ideologies i no per ser ni un gran actor, presentador o cantant, sinó pel que he dit. És un tipus que cau bé! Però assabentats que també apareix en el "Papers de Panamà" i en lloc, almenys, de dir que ho sent s'ha posat "xulito", resultaria procedent que si alguna administració pública li deu algun import l'enviara a cobrar a Panamà.

  Fa un temps que aparegué una foto on es veia un supermercat pràcticament buit de productes i la posaven com a exemple de la mala situació econòmica de Veneçuela. Doncs bé, aquesta foto no era d'aquest país sinó dels EUA!

  Per últim una de futbol. L'actual forma de jugar del Barcelona podríem denominar-la com una versió "manierista" (des del punt de vist de la història de l'art, el "manierisme" ha sigut considerat com una forma decadent i degenerà del Renaixement) d'una forma de jugar que l'havia portat a triomfar i a ser un model a imitar. En altres paraules, el Barcelona de hui s'ha convertit en la seua pròpia caricatura!

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook