Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 14
  Abril
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLVIII)

  Té tota la raó la germana del rei "pillada" en "Els papers de Panamà" quan diu que tot el soroll que s'està "armant" és per culpa dels mitjans de comunicació. ¿Des de quan a les elits de tota mena (que a la fi són un poc més de quatre gats, comparats, evidentment, amb el total de la població mundial) se'ls exigeix que compleixen amb la legalitat? Quan comprendrem que ells, no és que estiguin per damunt de les normes, sinó que són els que creen les "normes" per poder seguir amb els seus privilegis? Quan ho comprendrem? No és, o era, membre de la Casa Reial per designi diví?

  Em van a perdonar, sobretot, em va a perdonar l'actual Ministre de Justícia en funcions del govern de l'estat espanyol, però és que quan sent els seus argumentaris sempre em fa la impressió que, com diuen al meu poble, "li falta un regó" (evidentment, políticament parlant)

  Quanta mentida i manipulació de l'opinio pública s’està fent aquests dies respecte a l’existència dels “paradisos fiscals”. Ni s’acaben, ni hi ha cap d'interès en que s’acaben. Si no existiren aquests com es “blanquejarien”, per dir-ho finament i tècnicament, els beneficis que donen les activitats “ofsshore” com el comerç il·legal d’armes, el tràfic de persones, la violència sobre la dona (prostitució i altres activitats relacionades) o el comerç de drogues? Per posar un exemple, dins la UE tenim un “paradís fiscal” anomenat Luxemburg. Si hi haguera voluntat d’acabar amb ell, no l’expulsarien de la UE? Però no, tot al contrari, al seu primer ministre el fan president de la Comissió Europea, és a dir, res més que del govern i legislador de la UE!

  Com ja vaig apuntar en altra entrada, una forma de lluitar contra les activitats que es porten a cap en els "paradisos fiscals" seria crear una espècie de "cadastre" de les propietats financeres mundials, semblant al que existeix de les propietats immobiliàries (en algun país nòrdic europeu he llegit que s'està posant en funcionament) Però no crec que es faja! Possiblement, faria falta una nova "revolució francesa" que és la que va crear el cadastre immobiliari. Però, el grau de conscienciació d'explotació no està als nivells de 1789 quan esclatà aquesta. Malgrat, tota pedra fa camí i com més s'accentuen les contradiccions del sistema, que és com dir, com més s'accentuen les desigualtats a conseqüència de les polítiques neoliberals portades a cap, més ens anirem acostant al nivell de 1789 (per exemple, en les relacions laborals, ja estem molt prop encara que, possiblement, molts no ho creguen)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook