Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 25
  Abril
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLXI)

  País Valencià. 25 d'abril. "Un poble per fer" (d’Obrint Pas)

  Tenim tanta por que la paraula "País Valencià" està desterrada del llenguatge oficial.

  Però no per això, l'estratègia política del "pancatalanisme" va deixar d'utilitzar-se.

  "Hábleme en cristiano". Aquesta és una de les conseqüències de la guerra de secessió (batalla d'Almansa) en què començà la dinastia borbònica al regne d'Espanya.

  Miguel de Cervantes i Williams Shakespeare dos genis de la literatura universal, però des de dues llengües amb vocació d'imperi i domini (i, per tant, excloents d'altres llengües) el castellà i l'anglès.

  Joanot Martorell (1490) escriptor valencià autor de "Tirant lo Blanc" llibre que, segons Miguel de Cervantes, posa en boca d'uns dels seus personatges del Quixot: "Dígoos verdad, señor compadre, que, por su estilo, es éste el mejor libro del mundo [...] Llevadle a casa y leedle, y veréis que es verdad cuanto dél os he dicho", però des d'una llengua en perill d'extinció.

  Vaig a un quiosc i el 99,9% de les publicacions són en castellà (i altres llengües com l'anglès, l'alemany, etc.) Faig zàping en la TV i el 99,9% dels canals són en castellà. Visite els centres oficials, restaurants, centres comercials, etc. i costa una barbaritat mantindre una conversació en valencià. I, malgrat tot això, encara alguns valencians abominen i amenacen que des del govern valencià s'està posant en pràctica una "inmersión lingüística" (en castellà, per descomptat) que posa en perill la igualtat i la llibertat dels valencians!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook