Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Junio
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLXIX)

  El que es practique tan la mentida en un país com el nostre de “llarga i profunda tradició catòlica”, tindrà alguna relació amb el sagrament de la confessió?

  A totes aquelles persones que d'alguna forma han optat per viure (i lluitar) al marge del sistema així com a tots aquells que participaren activament en l'11 - M, en les "Marees" i altres plataformes ciutadanes, des del món de "l'ordre" (demòcrates i constitucionalistes, on els haja) els desqualificaven adjectivant-los d'antisistema, el que no sé com van a qualificar al cardenal Cañizares que ha pregonat i demanat públicament l'incompliment de lleis vigents!

  ¿Què espera el sistema (Fiscalia, Ministre de l'Interior i Ministre de Justícia) per actuar judicialment contra aquest ciutadà Cañizares, que no té cap legitimitat democràtica per arengar de la manera que ho fa, és a dir com si fora una “autoritat”, de la mateixa forma que actuaren contra els titellaires (passaren tres nits a la presó i estan a l’espera de judici) que digueren allò de "GORA ALKA-ETA"? Però, ja se sap, "tots som iguals, però uns són més iguals que altres" (George Orwell)

  En tot cas, tant als titellaires, com aquest Cardenal, en una democràcia madura els protegiria el dret a la llibertat d'expressió. Però, igualment, en una democràcia madura l'església catòlica tindria molta cura de tindre dirigents com aquest (i, si els tingués, els imposaria la penitència del silenci)

  Per últim, i enfront de les dades aparegudes sobre l'atur en el mes de maig, les elits polítiques d'aquest País haurien de tindre molta cura quan parlen i opinen (i menys quan trauen pit), ja que ells no saben, ni possiblement sàpiguen mai, que és estar en l'atur o estar cobrant una misèria per allò que únicament tenen els treballadors (i forma part de la seua dignitat) la "força de treball".

  Sols un apunt, el 52,8% dels aturats no rep cap de tipus d'ajuda. Traduït al llenguatge de l'ortodòxia econòmica imperant, aquestes persones estan contribuint amb el seu sofriment a la reducció el dèficit de l'estat (i no les elits polítiques, socials, i econòmiques), no caldria oblidar-ho.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook