Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 02
  Julio
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLXXIII)

  La teoria de l’existència de mentides "piadoses" és l'aplicació del principi “la fi justifica els mitjans” a l'ètica i la moral?

  Segons l'informe sobre l'Estat Mundial de la Infància corresponent a 2015 difós per UNICEF: "La tasa de riesgo de pobreza o exclusión social infantil es del 34,4% para los niños en España y escala hasta el 60,3% cuando esos niños son hijos de migrantes afincados en el país"

  A més, aquest Informe significa que en 2014, en comparació amb 2009, la inversió en educació en Espanya va minorar en 5.000 milions d'euros anuals, i la inversió en protecció social dels xiquets i les seues famílies en 2.700 milions d'euros. Facen vostès el números i recorden la “teoria” de Pablo Casado (PP) que a Espanya havia augmentat la despesa social.

  Igualment, pronostica que arreu del món "si continúan las tendencias actuales, 69 millones de menores se morirán antes de cumplir cinco años, otros 167 millones vivirán sumidos en la pobreza y 750 millones de mujeres se habrán casado siendo todavía niñas, todo de aquí a 2030, año límite para alcanzar los Objetivos de Desarrollo Sostenible que buscan que, para esa fecha, el mundo sea menos desigual"

  Com es veu, i pel que respecta a nosaltres, no estem per llançar "campanades al vol" presumint de creixement així com que, en aquests anys de crisi, s'ha preservat l'estat de benestar (serà per alguns). Deia José Luis Sampedro que no devíem fixar-nos sols en el creixement econòmic, sinó que devíem parlar de "desenrotllament", ja que aquest concepte va més enllà de les magnituds econòmiques al incloure factors com l’educació, la investigació o la protecció del medi ambient.

  En tot cas, el país que no cuida de la seua joventut (incloent-hi als infants) té un futur preocupant així com si no cuida dels seus majors no pot considerar-se solidari, amb el ple significat de la paraula.

  El sistema electoral espanyol és clarament millorable (com la majoria dels sistemes electorals democràtics), però no sols cal "demonitzar-lo" quan els resultats no són els que esperàvem.

  Coincideix amb Rajoy que, com partit majoritari, té tot el dret a (intentar) formar govern com guanyador de les eleccions. Però, igualment, l'esquerra també té tot el dret (per haver perdut) a estar en l'oposició i votar no a la seua investidura. De les urnes no naix cap compromís ni obligació (política o legal) alguna d’haver de donar suport al partit guanyador de les eleccions.

  Per últim una precisió, donat la manipulació que de forma intencionada es fa del sistema polític que ens regeix. No estem en un sistema presidencialista sinó en un sistema parlamentari, és a dir, són les Corts les que elegeix al president i no les urnes. En definitiva, es pot guanyar les eleccions però no tindre suficients suports parlamentaris i, en conseqüència, no ser el president del govern (per exemple, en Portugal). Aquesta és una qüestió molt clara i, en teoria, de general coneixement, però de forma constant i reiterà s’està obviant amb la finalitat de confondre al personal.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook