Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Septiembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLXXXIX)

  "El llenguatge de les dictadures està fet de mentides, odis i silencis" (Imre Kertész. Budapest 1929 - 2016)

  La qüestió més greu de la candidatura de l'exministre José Manuel Sòria per al Ban Mundial, a parer meu, és que el Partido Popular, com a organització, diga públicament que s'ha equivocat i rectifique. Que hi hagen uns quants dirigents, pocs, que públicament manifesten la seua disconformitat (de forma molt suau, en tot cas) no és prou, ja que ho fan per salvar la seua "cara" i sense arriscar res. No es pot estar dins i fora!

  La política espanyola està plena de "micos de repetició", per tant, deguem deixar de calfar-nos el cap demanant (o exigint) que actuen des de la dignitat i llibertat personal (malgrat tot, siga respectant el seu ideari polític). És una contradicció que no ho arreglen unes eleccions més o menys. Estem en mans d'uns xicotetes oligarquies partidistes que fan i desfan en funció dels seus interessos personals i de classe (dominant). Els problemes s'eternitzen amb pegats que van posant a mesura que s'alternen al "poder polític", però mai són capaços de resoldre els problemes de fons.

  Per cert, i tornant al "cas" José Manuel Soria, ja saben que ho legitimen (o justifiquen) al·legant que és funcionari. Bé, d'acord amb el seu currículum públic, aprovà les oposicions en l'any 1984 i des de 1989 està en excedència per serveis especials (per dedicació a la política).

  En tot cas, als patriotes que el proposen no els preocupa el ridícul que la seua "espanya" va fer al Banc Mundial quan s'assabenten del currículum del candidat proposat.

  Segons han publicat el mitjans de comunicació, dos importants empresaris (un pare i un fill) espanyols han evitat la presó pagant una important quantitat de milions d’euros. En concret, 93 milions. Aquest fet posa de manifest (amb independència d’altres valoracions que es puguen fer sobre la “rendibilitat” de practicar el frau) que no tots som igual front a les conseqüències de la justícia i em recorda com, en el segle dinou, a l’exercit anaven els pobres ja que els rics podien evitar-ho pagant un rescat.

  Per últim. L’església catòlica segueix practicant la immatriculació de bens (és a dir, inscrivint al registre de la propietat com a seus determinats immobles). L’últim cas es el de la catedral de Málaga. Menys mal que a l’Evangeli es diu “el meu regne no d’aquest món”!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook