Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 30
  Agosto
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CLXXXVI)

  "L'art és la més bonica de totes les mentides". Debussy.

  No puc més que solidaritzar-me amb el Síndic Major de Comptes de la Generalitat,Vicent Cucarella, en la denuncia que ha fet dels insults e intent d’agressió per part d’uns individus per parlar no parlar en castellà a la platja de Tabernes. Com diu el Síndic “Ha sigut una experiència molt desagradable i que demostra que esperen ells dels valencians: submissió”.

  Malgrat, no és per agafar-ho a rissa, però, desprès de quinze dies “d’injecció en vena” del més ranci “espanyolisme” a costa de les medalles olímpiques, a més d’un “unitari” (com els anomenava Vicente Blasco Ibáñez) se li deu haver anat la “pinça”. No tenen remei, és creuen el melic del món i, sobretot, molts d'ells són el paradigma de la intolerància.

  Pensions. De 2008 a 2011, amb els governs de Zapatero la "caixa" de les pensions no va sofrir, inclòs, es produiren aportacions el Fons de Reserva. És amb l'arribada al govern del PP de Rajoy, desembre del 2011, quan el sistema públic comença a tenir dèficit així com es deixa de fer aportacions al Fons de Reserva, començant a traure diners d'aquest Fons.

  Causes. Dues són les causes d'aquesta circumstància. Per una banda, la Reforma Laboral que ha provocat un descens dels salaris (diuen que una mitja del 15%, el qual és ser molt optimista) en general, la creació de llocs de treball de baixa qualitat salarial i temporal així com l'escàndol de les hores extres que es fan i no es paguen (es calcula que en 2015 a l'estat espanyol s'han fet 6,3 milions d'hores extres no pagades cada la setmana) I, per altra banda, la Reforma del Sistema de Pensions Públiques amb la finalitat que la despesa pública per aquest concepte és reduïsca obligant als ciutadans (que puguen naturalment) a acudir a sistemes privats de pensions. Entenen l'interès de les empreses de l'IBEX35 per un govern "popular"!

  Per últim, el dissabte 20/8, en el programa de toros "Tendido Cero" de TVE (en l'imaginari aquest programa em retrotrau a segles passats) un comentarista aprofitant l'aniversari de la mort de Federico Garcia Lorca l'instrumentalitzà per atacar a l'esquerra i als antitaurins. De vergonya! No és honest (intel·lectualment) instrumentar a una persona morta en "causes" que quan vivia no es plantejaven. Però, sobretot, aquest "presentador" no va tindre la valentia de dir que Federico Garcia Lorca havia sigut assassinat pels colpistes contra la II República (per ser d'esquerres i homosexual). En una TV pública, democràtica, respectuosa, seria i honesta aquest “individu” haguera sigut acomiadat automàticament!

  L’enllaç al programa és http://www.rtve.es/alacarta/videos/tendido-cero/tendido-cero-20-08-16/3699069/ (el comentari és al començament del programa)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook