Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Diciembre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CXLIX)

   

  Els ciutadans no volem partits monolítics on l'opinió del “lider” o d'una minoria s'imposa a la resta de l'organització. Per tant, el que no és coherent és que quan en un partit, com ara al PSOE, es manifesten discrepàncies respecte als posicionaments que deuen prendre's amb els assumptes que els pertoca, es parle de divisió i que no s'entenen. L'aplicació de la democràcia, en aquest cas de la llibertat 'd'expressió, al si dels partits no pot ser mai dolenta! Altra circumstància és que s'aprofiten determinades circumstàncies per passar “velles factures”, però açò forma part de la condició humana (com deia Churchill, en el Parlament assentats enfront estan els “adversaris” però assentats al costat estan els “enemics”)

  Una vegada, millor dues vegades, em vaig presentar a les eleccions municipals encapçalant la llista d'un determinat partit polític sense massa èxit, tot cal dir-ho. En la segona vegada vaig traure el pitjor resultat d'aquest partit en la seua història municipal i no sols vaig dimitir de totes les meues responsabilitats sinó que vaig tindre la mala idea de publicar un article en aquest periòdic demanant que el secretari general d'aquest partit que encapçalava la llista per la Generalitat fera el mateix perquè, igualment, havia tret el pitjor resultat de la història (per cert, no meu ha perdonat mai) Perquè els conte tot açò que, naturalment, res els interessa? Perquè crec que quan els ciutadans parlen i desautoritzen amb el seu vot una candidatura amb els termes descrits, per coherència política cal dimitir i deixar pas a altres amb totes les conseqüències que açò implica. Aquesta és la meua opinió i així ho expresse. Sé, igualment, que hi ha politòlogos que opinen que un dels valors de la estrategia política és la “resistencia”, ja que els temps canvien i, tard o prompte, és possible que se presente l'oportunitat. Evidentment, és una opinió que no comparteix.

  Per últim, significar que el moviment obrer (segur que algú li extranya molt sentir aquesta expressió) durant molts anys va reivindicar i acosseguir que els treballadors no tingueren que treballar els caps de setmana. Molt de sofriment obrer ocasiona aquesta reivindicació! Doncs bé, aquesta conquista i aquest sofriment anat pels aires des de que es començà aplicar polítiques neoliberals que prioritcen els interessos patronals front als interessos dels treballadors a tindre una vida digna i des de que es prioritza el creiximent económic a tota costa front al desenvolupament de les persones. Són més importants els balaços societaris que la vida dels treballadors!

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook