Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 07
  Septiembre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CXXXII)

  En la política ja dues qüestions, al meu entendre, bàsiques si es vol tindre èxit (que per un polític equivaldria a canviar la realitat d’acord amb les seues aspiracions) Per una banda, cal tindre un relat creïble de la realitat (que no vol dir que coincidisca amb aquesta (que és molt subjectiva) i, per altra banda, cal intentar controlar (governar) els esdeveniments (Michael Ignatieff). I aquestes dues qüestions crec que pel que fa al “problema català” no hi ha cap organització política i líder que ho aconsegueixi. Ni des de “Barcelona” ni des de “Madrid”. Per tant, i aquesta és la meua hipòtesis, el “problema” no es resoldrà a curt i mig termini. I a llarg termini, com deia Keynes, tots morts!

  Respecte al problema dels refugiats que estan aplegant a la UE fa uns dies vaig sentir, més que una reflexió una certesa en la boca de Peridis. Si Europa i, sobretot, l’estat espanyol, està despoblant-se quin problema ja en acceptar-los per repoblar amplies zones, fonamentalment rústiques, que s’estan quedant abandonades? Possiblement el que hi haga és (o siga) molta por al desconegut (o al “bàrbar” Tzvetan Todorov)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook