Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Octubre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CXXXIX)

  Si un poble vol ser lliure i independitzar-se d’unes estructures polítiques superiors ho aconseguirà. No és una qüestió de lleis ni tribunals. És una qüestió política i dins d’aquest àmbit es resoldrà. Catalunya té tots els ingredients objectius per aspirar a la independència, un territori, una cultura definida (amb una llengua pròpia) i inclòs una moneda (l’euro) La qüestió principal, i que com a conseqüència de la ineptitud prepotent de “madrid” ares de hui no ho sabem, és si hi ha una majoria significativa i important de ciutadans catalans que tinga està aspiració.

  Per desgràcia i malauradament torna un “frontisme” que no pot portar a cap lloc que no siga a la radicalització ideològica, amb totes les conseqüències negatives que aquestes situacions porten al seu si. Deia Marx que els grans fets i persones poden repetir-se, una vegada com tragèdia i altra com a farsa, en aquest cas. Personalment crec que, aleshores, estem enfront d'una tragèdia que alguns volen convertir en farsa. Tan fàcil que haguera sigut negociar un referèndum constitucional (que no és vinculant) i sabríem en quin terreny ens movem!

  Per altra banda, Rajoy ha deixat podrir la situació per anar a unes eleccions generals (20 de desembre) envoltat amb la bandera “espanyola”, com un fan d’un equip esportiu, obviant que és el President del Govern d’Espanya, inclòs dels catalans, i la seua obligació és posar tots els mitjans polítics (en aquest cas) al seu abast per resoldre la situació i no agreujar-la més com ha passat amb el seu comportament. En definitiva, i malgrat paregua contradictori, la seua actitud irresponsable front al problema català, li faça guanyar les properes eleccions generals, ja que es presentarà com el “campió” en la defensa de la unitat d’Espanya. Temps al temps!

  Per últim, ressenyar l’anunci que ha fet la Consellera de Sanitat de la Generalitat, amb l’objectiu de realitzar una reversió responsable de les cinc concessions administratives de la xarxa sanitària valenciana en compliment del Pacte del Botànic, que la concessió de l'Hospital de la Ribera d'Alzira, que expira en març de 2018, no es va a renovar. En aquesta qüestió hi ha algunes circumstàncies problemàtiques com, per exemple, és el tema del personal (el PP durant anys ha utilitzat aquest hospital per pagar favors personals així com per col·locar als seus afins) que va tenir, com diuen al meu poble, una “mal menjar”

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook