Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 02
  Octubre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CXXXV)

  En primer lloc, recordar que la crisi dels refugiats no ha acabat malgrat haja desaparegut de la “primera plana” dels noticiaris. Respecte a aquesta qüestió ressenyar que mai sabrem les persones que moren al Mediterrani, ja que, evidentment, no sabem els vaixells que cada dia es fan a la mar carregats de refugiats.

  Si la fiscalia depèn del govern, aquest podria haver-se estalviat el fet de donar més “munició” al discurs victimista d'Artur Mas (en alguns moments les seues paraules en recordàvem el cas de Banca Catalana amb Jordi Pujol) Tan difícil és actuar amb “sentit d’estat” i començar a alçar ponts per superar una situació tan enquistada política i socialment? Pareix que sí!

  El Govern valencià està de forma insistent exigint un nou model de finançament, ja que està palpablement demostrat que els valencians estem infra - finançats respecte a la mitjana de la resta de les autonomies. Personalment no crec que hi haja que inventar res, simplement, i ja ho he comentat altres vegades - amb escàs èxit, tot cal dir-ho -, devia fer-se extensiu a totes aquelles autonomies que ho desitjaren (i les que no, tornar les seues competències a l’estat) el règim que s’aplica al País Basc i Navarra. No sé si per la insistència en què ho faig algú em fa cas, però crec que no, ja que està molt arrelat el sentit de dependència de “Madrid” (mentre que jo, el que desitge és que “Madrid” depenga de mi)

  En aquest sentit, aquests dies he estat veient l'estructura (i aquesta observació crec que Giner Boira i altres fa temps que l’han posat de manifest) dels trens AVE i l’assabentat (o millor, he pres consciència plena,) que tots conflueixen a “Madrid” i jo, ignorant, em pregunte perquè no a València! Igual passa amb els “recursos”, tots conflueixen a Madrid.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook