Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 14
  Octubre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CXXXVI) Europa ha desaparegut!

  Europa és un espai xicotet (molt xicotet) al món però que té una tradició guerrera important i significativa. Si recordem, els europeus hem tingut guerres de tota mena i amb tots els cognoms i duracions possibles. I una conseqüència d’aquesta circumstància tan dolenta és que Europa sempre a sigut una terra on els que fugien d’aquestes guerres sempre trobaven un lloc on refugiar-se, trobar consol i ajuda. Malgrat això, aleshores, amb què està ocorrent amb la crisi dels refugiats que fugen de les guerres a l’Orient i Àfrica, dóna ganes de cridar, Europa ha desaparegut!

  Ja saben l’escàndol que s’està produint a Catalunya amb el desenrotllament de la instrucció judicial que s’està fent a dirigents catalans d’importància com consellers, i inclòs al mateix president, per haver posat les urnes el 9 de novembre de 2014 per celebrar un “referèndum” sobre la independència catalana. Sense entrar en l’àmbit judicial (que vol donar entendre una asèpsia ideològica que no hi ha i una independència política que, tampoc, existeix i no ho dic com a crítica sinó simplement com constatació d’un fet) em produeix verdadera urticària que es parle de la necessària “divisió de poders” que en tota democràcia deu haver, quan aquesta qualitat fa temps que desaparegué de les democràcies. O és que a cas els parlaments no han perdut la seua independència respecte al poder executiu i s’han convertit en corretges de transmissió d’aquest?

  Per últim i per desdramatitzar un poc, una de basquet. El València Basquet li guanya el diumenge passat de forma merescuda al Reial Madrid en la seua pista però la premsa carpetovetònica en lloc de reconèixer-ho i parlar, per exemple, del gran joc interior que el València desplega, es dedica a buscar excuses a la derrota. Res nou baix el planeta “España” on més enllà de “Madrid” no hi ha res que done llustre a la “bandera”

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook