Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 10
  Junio
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Tribunal Suprem i els drets constitucionals

   

  Fa temps, exactament, durant les primàries que el Partit Demòcrata americà va fer per triar el seu candidat a la presidència dels EUA, un amic coneixedor de la societat americana, em va dir que Hilary Clinton ho tenia molt mal, com així va ser, doncs els americans preferien tindre un negre de President abans que a una dona.
  He recordat esta anècdota llegint les ressenyes de dos sentencies que el Tribunal Suprem (TS) espanyol, recentment, ha dictat. Per una banda, ha resolt que fer apologia del nazisme mitjançant la venta de llibres forma part del dret fonamental de la llibertat d'expressió, encara que el contingut d'aquestes publicacions resulte “absolutament rebutjable des de la perspectiva de la dignitat humana”.
  Per altra, el TS, també, ha dit que els Ajuntaments tenen competència per regular l'ús del “burka” en l'àmbit de les seues competències i, llavors, ha convalidat el fet que alguns Ajuntaments hagen prohibit que les dones puguen anar vestides amb aquesta peça en els llocs públics.
  Que les dones vagen vestides amb el “burka”, i per utilitzar les paraules del propi TS, resulta “absolutament rebutjable des de la perspectiva de la dignitat humana”, però el que les dones vagen vestides d'aquesta forma, no formaria part, del principi i dret constitucional de la llibertat?.
  Tan contrari a la dignitat humana i, per tant, tant rebutjable des del punt de vista constitucional, malgrat l'opinió del TS, és fer apologia del nazisme com que les dones porten el “burka”, però en aquesta segona qüestió hi ha una circumstancia agreujadora i és que estem tractant de dones.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook