Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 03
  Septiembre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  ELS ORDINADORS DE BÁRCENAS

   Josep Conrad diu, més o menys, en la seua novel·la “L’agent secret” que, a vegades, els periòdics pareix que els escriuen ximples per a ser llegits per imbècils. Aquesta cita m’ha vingut al cap quan m’ha assabentat que el PP havia buidat de contingut els dos ordinadors que s’ha havia deixat en la  seu del partit, el seu ex tresorer, ex gerent i ex senador, Luis Bárcenas, imputat per una dotzena de delictes i del que s’ha publicat una possible comptabilitat B del Partido Popular. És a dir, els poders públics (tots) actuen, i en aquest cas és claríssim, no amb la responsabilitat deguda i esperada pels ciutadans i coherent amb el sistema democràtic i de llibertat vigent, ja que era de domini públic que a aquests ordinadors de Luís Bárcenas anava a passar-los el que els ha passat, però és que a més la informació que es trasllada als ciutadans es fa com si fórem imbècils.

  Com fa temps vaig denunciar, exactament, quan es va fer públic el cas “Bárcenas”, no es pot entendre com la Justícia des d’un principi no va prendre les mesures cautelars pertinents perquè aquesta circumstància no ocorregués, així, com, tampoc, s’entén que no s'haja ja fet respecte a tota la informació comptable, financera i administrativa del propi Partido Popular.
  Com va passar amb el cas “Naseiro”, convertit per la pressió política del PP i dels seus aliats mediàtics, amb els cas “Manglano”, que no era altre que el jutge instructor del cas, on ja es posà de manifest un presumpte finançament irregular del PP, i del que aquest partit va eixir incòlume al sentenciar-se pel Tribunal Suprem que les probes devien ser destruïdes per haver sigut obtingudes de forma “irregular” (no està de més recordar que, per aquells temps, i com una constatació de fet sense cap càrrega de valoració, encara el TS no tenia establida jurisprudència al respecte i va prendre la decisió més favorable per als interessos del PP), aleshores, no cal ser molt espavilat per preveure el que va a passar amb el cas “Bárcenas”.
  Tot quedarà en presumptes delictes prescrits comesos per Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas, però quedant el PP al marge de qualsevol irregularitat. En altres paraules, com tant ha repetit aquest partit, el PP serà la víctima de les presumptes manipulacions d’aquests dos personatges i no subjecte passiu de cap delicte, en tot cas, es parlarà d’irregularitats administratives.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook