Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 09
  Diciembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Els privilegis de la "santa mare esglèsia"

  Ja fa temps que he pogut comprovar com realment l’església catòlica està per damunt del be i del mal, és a dir, tal com ella predica “su reino no es de este mundo”. En aquest sentit, els invite a que facen la proba. Així si vostes es troben en una conversació d’aquestes que hui es fan en qualsevol lloc parlant sobre la crisi i, per descomptat, sobre els ajustos, llancen, com aquell que no diu res, la pregunta de perquè a la església catòlica no se li aplica, com a la majoria, cap d’ajust.

  Els invite a que ho facen i veuran com es troben quan no amb el silenci amb la falta (o negació) d’opinió, amb les més absurdes justificacions sobre la llavor social de la mateixa, que personalment no ho negue, però és que té poc que veure amb el fet que dels pressupostos es tinga que pagar als professors d’aquesta religió, als retors o al fet que l’església catòlica estiga no subjecta o exempta de la majoria de tributs que el ciutadà deu suportar. Facen la proba!

  Per altra banda i, també, relacionat amb la “santa mare església” cal dir, malgrat que és suficientment conegut i sabut, que aquesta rep de totes les administracions públiques, açò és, estat, comunitats autònomes, diputacions i municipis, gran quantitat de subvencions tant genèriques com nominatives, molt a pesar del fet que l’església catòlica està incomplint la Llei de la Memòria Històrica quan, encara fins hui, i no perquè no haja demanat perdó als espanyols per haver donat suport a un colp d’estat feixista contra la legalitat democràtica vigent al any 1936, sinó perquè encara hui a les façanes de moltes de les seues esglésies a Espanya, entre elles, per descomptat, al País Valencià, es seguix homenejant a aquestos colpistes. És a dir, no han desaparegut aquelles esqueles de marbre on es llig allò de “Caidos por Dios y por España”.
  Una vergonya democràtica que no hagen desaparegut ja aquests graffitis de tant malt record, sinó, sobre tot, que les administracions públiques no complisquen i facen complir la llei, com és la seua obligació constitucional!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook