Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 13
  Mayo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  En defensa dels gregs (i de la resta d'europeus)!

   

  Pot un país ser condemnat al suïcidi col·lectiu, com està passant amb Grècia, perquè els ciutadans hagen dit democràticament que no estan conformes amb les mesures econòmiques d'austeritat dictades pels seus creditors financers protegits pel mant de la UE?
  Per què la UE en lloc de preocupar-se tant perquè els bancs cobren el que Grècia els deu, no és preocupen més pels ciutadans grecs arruïnats per la crisi i facilita amb mesures financeres i de creixement econòmic l'eixida del pou dels grecs (i de la resta d’Europa)?
  A la fi i al cap, els “mercats” no són més que autèntics tragadors sense límits dels impostos dels països condemnats per l'actual legislació ademocràtica que obliga als països a haver d'acudir als mercats financers privats per poder obtindre finançament?. Per què la UE no busca una legitimitat democràtica que hui no té, defenent els interessos dels aturats europeus front al “canibalisme” sense fre dels mercats financers?
  ¡Mentres el BCE no preste directament fons als països de la UE, mentres l'euro no puga ser (i siga) devaluat amb la finalitat d'afavorir les exportacions europees, mentres el Parlament europeu no tinga les mateixes competències a nivell de la UE que tenen els parlaments del països i mentres les institucions més representatives de la UE careixquen de la necessària legitimitat democràtica per poder prendre decisions del calat de les que està prenent, l'únic que s'està fent és fer més fons (cavant cap a dins) el forat on estem!
  O és que no és cert que hui, al cap i a la fi, Alemanya no està actuant en nom i en defensa dels interessos europeus (o és que els aturats de tot Europa no són europeus) sinó en nom i per “mandat” dels interessos dels “mercats” financers internacionals?
  ¡Quantes vegades cal dir que les polítiques d'austeritat (que sols perseguixen que els països pugen estalviar suficients fons per a poder pagar el capital i els interessos de l'endeutament) estan renyides i, per tant, són totalment incompatibles amb les polítiques de creixement econòmic!
   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook