Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 16
  Noviembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Ens prenen per imbècils, sonats o caracollons

  Una de les conseqüències més lamentables (no tràgiques) que té l'actual crisi econòmica és que l'establiment polític, és a dir, aquells que, al servei del capital financer, estan portant a cap les polítiques "criminals" que a aquest l'interessen, ens estan prenen per imbècils, sonats o caracollons.
  No és la primera vegada que constate aquest fet, però és que no hi ha dia ni esdeveniment polític que no em done la raó sentint la reacció d'aquells que, en teoria, deurien velar pel que, en temps del dictador, es deien “interessos generals” (que, evidentment no existixen, ja que el que sí que existix són interessos de classe).
  Així, per exemple, hom es sent com un fava quan, aleshores, escolta alguns arguments contraris a la vaga general de demà. I no em referix tant a les excuses que alguns treballadors que podent fer la vaga no la fan al·legant, per exemple, la poca o nul·la efectivitat de la mateixa, sinó als arguments que responsables polítics significats estan fent, com que a Espanya, en aquest moment, la situació econòmica és tan greu i complicada que no pot permetre's una vaga general.
  Clar, hom pensa que quan es fa aquest argument estan tenen prenen als seus oients per tots els adjectius ja dits, perquè clar, el que realment sí que seria incomprensible i de poc sentit en tots els sentits, seria el el plantejar una vaga general quan les coses van bé, no els pareix? Si es fa una vaga es precisament perquè les “coses” no es que van mal, es que van tremendament molt mal per als interessos dels treballadors!
  En igual sentit cal parlar, igualment, quan s'argumenta per a desqualificar-la que aquesta vaga general és una vaga política. Doncs clar! Totes les vagues, absolutament totes, es fan contra unes determinades i concretes polítiques (econòmiques, laborals i socials) que lesionen i perjudiquen els interessos dels treballadors.
  Post data. Respecte el que ha dit la Marquesa del Castillo sobre que les vagues generals deurien prohibir-se, simplement manifestar que aquells que la titllen de "liberal" els deuria caure la cara de vergonya

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook