Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 10
  Diciembre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  EPITAFI PER RTVV (amb retràs)

  És conegut que un dels arguments més reiteratius de les pel·lícules de pirates no és tant la cerca del tresor, sinó la lluita per aconseguir el “mapa” que porta al tresor anhelat. En aquest sentit, és també conegut i sabut, perquè s’ha dit i reiterat fins a la sacietat, que la finalitat de la política de grans esdeveniments (Fórmula 1, Volvo Oceans Rage, América Cup, Calatrava amb les seues catedrals modernes, Open de Tenis, etc) portada a cap pels diferents governs del PP al capdavant de la Generalitat, era col·locar a la Comunitat Valenciana en el “mapa” del món.

  I no cal dir que no ho hagen intentat! Per aquestes llars, els últims anys han desfilat filades (precisament, no de moros i cristians) d'autèntics “pirates” nacionals i internacionals oferint-nos el “mapa” on estava el tresor. Evidentment, com és raonable, posaven preu al seu “mapa”. Deien que ens volien molt, que teníem un gran futur, que érem la Comunitat on tot el món anava a desitjar vindre una vegada ens hi hagueren col·locat al món, però que tot tenia un cost un preu, com ocorre, per cert, en les pel·lícules de pirates. Ningú “mapa” s'aconsegueix sense pagar el preu corresponent. I ací no és que es se’n comprà un, se comprarem tots!
  Així, aquests pirates nacionals i internacionals, que no es casen en cap govern i estat, ja que el seu únic objectiu és vendre palla a preu d’or i anar allí on millor ho paguen, ens han estafat, com estafen a tot hom que es deixa, deixant-nos un gran forat a les butxaques i deixant sols la contrapartida melancòlica que un dia la Comunitat Valenciana fou, com en aquell antic programa de la TVE “ Reina por un día” (per cert, programa presentat per un tal Mario Cabré, torero i poeta per oblidar, que estigué tota la seua vida presumint d’haver-se gitat amb l’actriu Ava Gardner, encara que aquesta en les seues memòries diu no recordar res perquè aquella nit estava completament borratja)
  Evidentment, tots aquests pirates nacionals i internacionals, igual que en les pel·lícules, tenen “cómplices”, tenen el que en dret penal és diu “col·laboradors necessaris” per a poder portar a cap les seues tropel.lies. I ací al País Valencià aquests “col·laboradors necessaris” han segut, ni més ni menys els mateixos que han tancat la RTVV, després d'haver-la portat a la roïna més absoluta, tant en el que es refereix a la qualitat de la seua programació com a la seua situació econòmica (igual que han fet, no deu oblidar-se, amb el sector financer i industrial valencià quan ho fiaren tot als grans esdeveniments i al taulell)
  Com aquests últims van a “pagar-ho” no ho sé, però mentre la historia (i la justícia) va fent el seu camí, no estaria de més que igual que tenim (o estan projectades) diverses “ciutats” com la de La Llum, la de les Llengües, la de la Música o la de les Ciències, l’edifici de Canal 9 a Paterna, podien rebatejar-lo, com la “Ciutat dels Pirates” i penjar a les seues parets, com fan al congrés i al senat, els retrats de tots els significats “pirates” que han fet historia en la mateixa i, sobretot, i amb lletres d’or, els noms dels 49 diputats autonòmics que han votat a favor de la llei que empara el seu tancament!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook