Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 01
  Agosto
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  És una "guerra" contra el progrés social en llibertat

  Quan esclatà la crisi, passats els primers moments desconcert, on inclòs algun dirigent significat com, el en aquells moments, President de França, Nicolàs Sarkozy, es va manifestar-se en el sentit que havia que reformar el “capitalisme”, moltes de les mesures que s’han portat a cap, en teoria, per resoldre la crisi, poc tenen que veure amb ella, sinó el que realment estan fent és una “contrareforma”, amb tota regla, de molts avanços aconseguits per els ciutadans en general i els treballadors en particular.

  En aquest sentit, si repassem la memòria veurem que, realment, el que està ocorrent és una autèntica “guerra”, amb l’excusa de la crisi, contra el model de societat europeu. Una "guerra" contra una forma d’entendre i de viure en societat. Una "guerra" portada a cap pel que es coneix popularment, com el “pensament únic”, per aquells que defenen que no hi altra alternativa per a resoldre els problemes al “mercat”, en definitiva, el triomf del individualisme, del benefici econòmic front a la solidaritat i al concepte de benefici social.
  Així, mesures com la contrareforma laboral portada a cap que ha provocat la pèrdua de drets socials i econòmics importants així com més de 800 mil nous aturats; la modificació de la llei de l'avortament, impedint que siga la dona la que decidisca sobre el seu cos; l'atac a la pluralitat democràtica, i per tant, la pèrdua de qualitat democràtica, que suposa la disminució de parlamentaris autonòmics i regidors als ajuntaments i el manteniment i potenciació de les diputacions provincials a costa de les comunitats autònomes - es vol acabar amb l'estat de les autonomies o reduir-ho a la mínima expressió - són totes elles mesures que res han de veure amb la crisi i que obeeixen a una lògica de "guerra" contra un model de societat i que, perfectament, podem denominar-se com a mesures “criminals” en tant en quan conscientment no sols s'està perjudicant les condicions de vida (polítiques, económiques i socials) dels ciutadans, sinó que mitjançant la força de l'estat una classe social vol “ocupar”, per a dictar les seues“regles de joc”, tots els espais socials.
  En definitiva, aquesta classe social, recolzada per la secta neoliberal, vol que les seues “regles de joc”, a les que segons ells, de forma mentidera, diuen que no hi han alternatives (quantes vegades no ho hem sentit!), dominar no sols l'espai económic, que ja el teníen, sinó totes les relacions socials ( o de producció).

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook