Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 16
  Junio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  FMI I EL MAJOR ROBATORI DE L'HISTORIA (CONEGUT)

   

  Fa uns anys quan les elits polítiques i econòmiques russes es debatien entre el regim stalinista i la construcció d'un regim democràtic, Rússia com a país en la seua totalitat es paralitzà i, donada la seua importància internacional política i econòmica, tot el “món” es confabulà per donar suport a una eixida democràtica (altra circumstancia és com acabat, però no es l'objecte d'aquesta reflexió). Entre les institucions que donaren suport a aquesta estratègia, com no, participà el FONDO MONETARI INTERNACIONAL.
  Entre les mesures que aquest organisme fou va ser enviar una remesa d'ajuda de 25 mil milions de dòlars que, per art de “birbibirloque”, en una nit desaparegueren i mai es tornà a saber d'ells. Torne a repetir la xifra, 25 mil milions de dòlars que si ho traduírem a l'antiga pesseta ens faltarien zeros en la calculadora. I què van fer els responsables del FMI front aquest robatori, ho denunciaren? Ho reclamaren? No. Ho amagaren!. Perquè clar la irresponsabilitat, la negligència i la pèrdua econòmica havien segut de tal magnitut que, d'haver-se conegut, s'haguera posat en entredit les regles (entre les quals està l'opacitat amb què és prenen les decisions i, sobre tot, la manca més absoluta de legitimitat democràtica) de funcionament del propi organisme.
  Doncs bé, aquesta Institució que en una nit va perdre 25 mil milions de dòlars i que, per altra banda, són sonats els seus fracassos en quan a prediccions de futur així com a “salvador” de països en crisi, és la que, aleshores, ens dona lliçons de què tenim que fer per eixir de la crisi. I, com no podia ser menys, els seus consells són fer el forat més gran per acabar tots enfonsas en ell. En altres paraules, pujar l'IVA (és a dir, la imposició indirecta que tot hom paga) i baixar els salaris als treballadors funcionaris.
  Evidentment, si amb aquestes mesures - altres vegades les he titllat de “política criminal” – no eixim de la crisi, el FMI no assumirà cap responsabilitat i seguirà treballant en la defensa de les grans elits financeres internacionals (que tenen peons posats en la majoria de governs europeus, no ho oblidem) i no en la defensa dels interessos del ciutadans.
  Per a fer -li cas!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook