Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 26
  Agosto
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  FÓRMULA 1, UNA HISTORIA DE COMPLICITATS I CONNIVENCIES (POLÍTIQUES I ECONÓMIQUES)

  Ha segut el Síndic de Greuges de la Generalitat el que, en contestació a una pregunta del grup d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de València, ha desvelat que no hi ha cap valoració de l’impacte econòmic de la celebració de la F1 a la ciutat de València.

  Aquesta circumstancia no és més que la constatació “oficial” d’un fet denunciat fins la sacietat, que la política de “grandes eventos”, com agradava dir al PP valencià, no era més que un balafiament dels recursos públics valencians que, com el temps ha demostrat, ha segut un negoci ruïnós ja que la “festa” ens costarà més de 200 milions d’euros (El País).

  Malgrat l’anterior, que no per més denunciat (a pesar que la majoria preferí creure’s que els burros volen) té menys importància, fins al moment la resposta a la qüestió sobre per què la F1 aterrà al País Valencià està per contestar. És clar que hi havia una connivència política entre tots els “actors” fins al punt que Bernie Eclestone, màxim propietari del “circ”, es va permetre fer xantatge electoral al manifestar que la F1 sols es faria a València amb el PP en la Generalitat. Malgrat, aquesta circumstancia per se no respon a la pregunta, ja que Eclestone amb tal de guanyar diners pacta amb qui siga, important-li ben poc el “paleto” a qui entabana!

  Per tant, la qüestió seguix sent per què a nosaltres? Possiblement, la resposta es trobe seguint el rastre, con policies, d’aquells que s’han beneficiat del “crim”. I, així, en tota aquesta historia de malbaratament i dilapidació sense més sentit i finalitat que enganyar als valencians amb falses imatges de modernitat i de progrés, al marge de Eclestone, ens trobem com un dels principals afavorits en el repartiment del “pastis” al “gendrissim d’Ansar”, Alejandro Agag.

  Així Alejandro Agag, el “aconseguidor” (El País), en un determinat moment es fa, junt a Flavio Briatore, menut soci!, amb els drets de retransmissió de la F1 a Espanya que els comercialitza a través de l’empresa Stacourt Limited (fundada a l’any 2002) i que també és propietària dels concursos via SMS que es fan durant les carreres a València així com controla la segona divisió de la Fórmula 1 (la GP2) en tot el planeta. Evidentment, aquesta empresa no tributa en Espanya (a pesar del pedigrí espanyolista del personatge i de la seua familia) doncs està domiciliada en Orpington, a les afores de Londres, i en el registre apareix com a filial de Formula FB Business LTD, establida en les Illes Verges Britàniques (evidentment, un paradís fiscal). Aquesta empresa, i sols de TELE 5, fins a l’any 2008, facturà uns 80 milions d’euros (El Mundo)

  Però, ací no acaba la “mamelleta” d’Alejandro Agag, ja que, com s’ha dit, controla la competició de la GP2 en la que, a més, competix amb l’equip comprat, poc abans de començar a celebrar-se la F1 a València, al ex pilot Adrian Campos. Equip aquest que, tot segons el Levante - EMV, va comptar amb el suport de la Generalitat amb 600.000 euros per exhibir la firma turística “Comunitat Valenciana”. Però, sobre tot, cal destacar que la Generalitat ha vingut abonant - li anualment uns quatre milions d’euros per la carrera de GP2 que des de 2006 es celebra en el Circuit Ricardo Tormo.

  Per a veure el desficaci d’aquest pagament, que posa de manifest el tracte de privilegi a aquest personatge, cal dir que pel Gran Premi de Motos la Generalitat paga sobre els tres milions d’euros. Simplement cal fer comparacions de la repercussió mediàtica de cadascú d’aquestos dos esdeveniments!

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook