Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 08
  Noviembre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Govern Valencià, "sense trellat, ni forrellat"

  El que està passant a CANAL 9 (i al Grup RTVV) està posant en evidencia que, si hi ha una circumstància adjectivadora del govern de la Generalitat, és la de ser i comportar-se com un “pollastre sense cap”. Està actuant, com diuen al meu poble, “sense trellat ni forrellat” i açò en política és molt greu i perillós!

  Personalment, aquesta situació a CANAL 9 em recorda la “Primavera de Praga” on uns dirigents xecs intentaren trencar amb l’ortodòxia política imposada per Rússia i ja se sap com va acabar, amb els tancs russos envaint Xeco - Eslovàquia i enviant a “camps” de reeducació ideològica als líders de la revolta.
  Com, evidentment, ací els tancs no els poden traure, malgrat que no serà per ganes d’alguns, el que estan fent és recórrer a un decret llei d’urgència (sense passar per les Corts, és a dir, menyspreant a la institució que representa a tots els valencians i, per cert, on tenen la majoria absoluta) per intentat tornar a la anormalitat en CANAL 9, és a dir, a començar el procés de tancament. En altres paraules, no trauen els tancs però sí que apliquen la força executiva d’un govern que hui ja no representa a la majoria dels valencians. Com va dir Unamuno, tenen la força però no la raó!
  Però, no deuria oblidar-se que tot el que està passant és degut (no se si és una qualitat que gran part de la dreta d’aquest País ho porta amb el seu ADN) a la incapacitat de asseure’s a negociar, parlar i intentar trobar una solució, en aquest cas, a un problema creat per ells, però que, miraculosament, tots estan disposats a resoldre. Evidentment, aquesta incapacitat és una manifestació més d’aquesta degradació política a què el PP ha aplegat i que sols ho pot solucionar, per això estem en democràcia, amb un avançament de les eleccions autonòmiques. Farien un gran favor al País si les convocaren, però el problema és que al President ningú li estarà dient que “el rei està nu
  Una qüestió més que puntual. A nit, arran de la tertúlia que es va celebrar a CANAL 9 entre tots els partits amb representació a les Corts Valencianes, molts valencians s’assabentaren qui era Ximo Puig (PSPV-PSOE), Enric Morera (BOLC - COMPROMS) i, sobretot, Marga Sanz que res més és, des de 2009, portaveu del Grupo de EUPV en les Corts Valencianes. De vergonya, cavallers!
  Per altra banda, resulta, quan no grotesc, i lamentable que el Molt Honorable President reconega públicament que “va tocar a Madrid”. No és que aquest personatge actue com a un delegat del govern, sinó que amb ell s’ha recuperat la figura franquista del “representant governatiu” que aplegava als actes prohibits per a posar ordre.
  Per cert, i per últim, així com respecte a Catalunya alguns tertulians d’extrema dreta no tenien objecció en exigir l’aplicació dels mecanismes constitucionals que permeten la intervenció política de l'autonomia, fins hui, i amb la situació tan greu com la que hi ha, on el govern fa aigua per tots els costats i camina sense rumb ni concert, no els he sentit dir res en aquest sentit.
  Perquè clar, si hi ha alguna situació suficientment greu que poguera justificar una possible intervenció política d’una autonomia, és el que s'està patint al País Valencià (per descomptat que no estic a favor de la utilització d’aquests mecanismes, simplement vull deixar constància de la diferent vara de mesurar que tenen aquests personatges). Pareix ser que un govern que posa en perill, per la seua incapacitat, insolvència, inutilitat i degradació interna, el normal funcionament de l'autogovern, no és suficient raó per aquests.
  El que passa és que molts d’ells estaran pensant que se’ls acaba un dels pessebres que tenien assegurats!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook