Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 20
  Junio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Grècia, Espanya i "atacs" de responsabilitat

   

  Com deia el savi la carn és dèbil i la memòria flaca. En Grècia aquells que propiciaren el rescat del País al no donar suport a les mesures d’ajusts pressupostaris que la UE exigia del govern socialista eixit de les urnes i que, a més, foren els que enganyaren a la UE falsejant les seues xifres per entrar sense problemes en l’euro, són els que han guanyat les eleccions i van a seguir aplicant la política de control de la despesa pública. És a dir, van a seguir fent una “política criminal” contra els interessos dels ciutadans. El que no s'acaba de comprendre és que pinten en aquest govern representants de l’esquerra, donades les circumstáncies en que es va a desenrrotllar l'acció de govern.
  És de suposar que l’argument utilitzat per aquestes forçes d’esquerres serà el de la responsabilitat o, el que és el mateix, la situació és tant greu que no poden negar-se a la col·laboració per eixir de la crisi. Però clar, lo verdaderament sorprenent d’aquesta situació és que aquest “atac” de responsabilitat sols li passa a l’esquerra (i, sobre tot, quan la dreta està al govern) i no mai a la dreta, quan és aquesta la que sempre fa gala i presumix de ser la depositaria del més pur “patriotisme”.
  En aquest sentit, alguna cosa pareguda he sentit que ha passat hui a les Corts Espanyoles. El Ministre d'Hisenda, el mateix que va dir que s'enfonse Espanya que nosaltres la salvarém, que no donà suport als ajusts exigits per la UE de la despesa pública del Govern de José Luís Rodríguez Zapatero i que, de no haver segut per l'abstenció de les forces nacionalistes, haguera ocasionat de segur el “rescat” europeu, és el que demandava “responsabilitat” a les forces de l'oposició.
  Actituds com aquestes són les que fan que la ciutadania dubte de la “sinceritat” de la classe política però, sobre tot, del sistema democràtic ja que la imatge que es dona és que tot està supeditat a l'obtenció del poder polític, que els fins justifiquen els mitjos i que els interessos generals del país, com es diu en dret, són un concepte jurídic indeterminat.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook