Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Octubre
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  L'atur i la necessitat d'un nou Pacte de la Moncloa

   

  No hi han paraules per descriure el drama individual i col•lectiu que suposa la barbaritat d'atur que tenim al País Valencià i a Espanya. No hi ha cap excusa perquè no es prenguen ja mesures encaminades a la creació d'ocupació!
  En les dades de la EPA que s'acaben de fer públics hi ha una dada molt significativa. En l'últim trimestre l'atur en el sector "cultura" s'ha incrementat en unes 80.000 persones. Possiblement siga un dels sectors on més s'haja incrementat. No calen moltes explicacions!. Aquí està la manifestació més clara de com, entre altres conseqüències, es plasmen els retalls en educació que tants (Fabra, Aguirre, etc.) neguen haver fet.
  Per tant, el que pareix clar és que les mesures encaminades a la contenció del dèficit mitjançant el retalls socials han fracassat econòmica i socialment (no políticament, doncs la dreta va a aconseguir el seu objectiu, malgrat siga la responsable d'una part important de l'atur, com és el que es produïx allà on ells tenen les responsabilitats de govern, diguem València, Madrid o Múrcia). Són necessàries altres polítiques!. Malgrat algú me titlle d'ignorant (o boig) és necessari apostar per "més Estat" front al "més mercat" que ens ha portat fins ací.
  En aquestos moments es imprescindible, sobre tot, políticament, encara que mentre la dreta no aplegue al govern va a ser - hi ha segut – impossible, doncs el seu sentit d'Estat no va més enllà de la "butaca oficial" que ocupen, fer un altre Pacte de la Moncloa a nivell d’Estat així com un altre d'igual signe a nivell de la Unió Europea.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook