Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 04
  Agosto
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  L'últim debat al Parlament espanyol

  L’escriptor americà John Irving, en la seua novel.la “LA ULTIMA NOCHE EN TWISTED RIVER”, al meu poc entendre, en general, prou mediocre, malgrat, té alguns passatges i personatges memorables. I en aquest sentit, per exemple, posa en la veu de dos dels seus personatges principals dos frases que  m’han vingut a la memòria sentint el discurs del President del Govern, Mariano Rajoy.

  Per una banda, un d'aquestos personatges de la novel.la, Ketxup (possiblement, sols per ell ja val la pena llegir la novel.la), en un determinat moment i, fent referència, a la política del President Busch - republicà - diu que “el patriotisme és el refugi dels canalles”. I m’ho ha recordat quan Rajoy amb la finalitat d’eludir les seues responsabilitats polítiques i no donar cap explicació del que ha passat al seu partit durant més d’una dècada, diu allò “m’he equivocat” per a continuació, parapetar-se ( i confondre’s amb ella) darrere de la marca “Espanya” acusant a l’oposició de denigrar-la amb la utilització “perversa” que està fent del cas “Bárcenas”.

   Per altra banda, un altre personatge que apareix molt poc, però amb el que l’autor tanca la novel.la, la “Dama del Cel” i fent referencia, igualment, a determinades opinions públiques generalitzades però de poca profunditat, diu que “valen menys que la caca d’un gos”.

  Doncs, aleshores, desprès de lo vist, conegut, sabut i escoltat, referent a sobres, comissions, adjudicacions, i pagaments en diferit, el que ha dit Rajoy en seu parlamentaria, i perdó per l’expressió, “te menys valor que la caca d’un gos” (almenys per a mi)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook