Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 28
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  L'últim que apague la llum!

   

  És una autèntica barbaritat política (i econòmica) es mire per on es mire ja que, entre altres circumstancies no menys greus, suposa la condemna de la sobirania dels estats, el fet que aquestos per a finançar-se hagen d'acudir al mercat financer privat. Aquesta regla de política econòmica suposa que els interessos del mercats, és a dir, el pagament del deute (amortització més interessos) es posen per davant, van a ser prioritaris, als interessos dels ciutadans en general i als dels treballadors, per descomptat.
  Estem sofrint-ho a Europa i a Espanya molt particularment. Mentres l'atur es desboca de forma tràgica, pel sofriment que el mateix ocasiona, el govern de la nació no ha pres cap mesura d'importància per acabar amb la sangria continua de l'atur. Tot al contrari, fent cas als “mercats” han aprovat una contra-reforma laboral que abaratix (i per tant afovorix) l'acomiadament així com retalla els drets socials dels treballadors. Igualment, per aconseguir eixa xifra tel·lúrica, màgica i inescrutable del dèficit zero (que no se sap per quina raó ens portarà a tots la felicitat) estan programant, dia sí i dia també, retalls en educació i sanitat. I la raó que donen de forma ja automàtica és que així ho exigixen els “mercats”.
  Però, i els interessos dels ciutadans que a la fi són els que amb el seus esforç fan que el mercats pugen cobrar? Res de res. Si en aquestos moments hi ha una necessitat prioritària i absoluta en els ciutadans de tot Espanya (i d'Europa) no és altra que la de treballar, però fan tant poc cas que encara s'atrevixen a dir que en les seues previsions està que l'atur siga incrementant-se. Aleshores, per tant, cal preguntar-se, per a qui governen? Per als ciutadans evidentement no, ja que ni els escolten, al contrari, intenten adoctrinar-los per veure si els fan creure que els burros volen.
  I, per fer cas als “mercats”, l’únic que estan fent és, en lloc d’anar tirant terra al fons del forat on es trobem amb la finalitat de poder eixir d’ell per dalt, estan llevant terra del fons amb la conseqüència que estan enfonsant-nos més (Paul krugman), de tal manera que, com popularment es diu, l'últim que apague la llum!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook