Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 05
  Febrero
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La Constitució està per a ser complida

   

  Quan el no culpable del delicte de suborn impropi Francisco Camps ens anuncià que els valencians anàvem a entrar en el mapa del món mundial de la mà de Bernie Ecclestone, propietari de la F1, se'ns va dir que tot anaven a ser beneficis per al País Valencià donat que la celebració d’aquest esdeveniment no sols no costaria cap euro a les arques públiques valencianes ja que seria la iniciativa privada la que correria amb la seua organització i, per tant, amb totes les despeses, sinó que a més resultaria econòmicament molt beneficiós (sols cal repassar l’hemeroteca) per al País.

  Malgrat, el desenvolupament dels esdeveniments ha posat de manifest que aquesta historia era com l'engany de l'estampeta on els valencians hem fet el paper del “catet” que es deixa entabanar pel llustre d'un grapat de bitllets falsos. En definitiva, tot era una mentida i l'engany ens ha costat als valencians, de moment, al voltant de 33 mil milions de les antigues pessetes, uns dos cents milions d'euros (ho pose principalment en pessetes perquè queda més clara la contundència de l'engany).
  Però és que, a més, aleshores, resulta que aquest ruïnós negoci no pot deixar d'organitzar-se ja que, segons ha dit el propi President de la Generalitat (u dels responsables de l’engany, que no s’oblide), ens costaria molts més diners que fer-ho per l’indemnització que hi hauria de pagar-se al propietari. En conclusió, com en el cinema “atracament perfecte”.
  Malgrat, en aquestos moments, el que menys m'interessa és parlar sobre el paper d’imbècils que els valencians hem fet en aquesta historia (una de tantes de les que hem segut protagonistes), encara que, no obstant, sí m’interessa reflexionar sobre la vigència de la nostra constitució. És a dir, te alguna virtualitat reial que l’article 31 de la CE establixa que la despesa pública en la seua programació i execució deu respondre als criteris d’eficiència i economia? O dit d’altra manera, té algun sentit que es parle de crear nous delictes relacionats amb la gestió pressupostaria, quan simplement hauria de fer-se complir la legalitat vigent?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook