Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 01
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La corrupció en la UE

   

  D’acord amb una enquesta de l'Eurobaròmetre portada a cap en setembre de l’any 2011, en els 27 estats membres de la UE sobre la corrupció, algunes de les conclusions que es podrien extraure serien:
  1.   La majoria (74%) dels europeus creuen que la corrupció és un problema important en el seu país. Quasi la meitat de tots els europeus (47%) creu que el nivell de corrupció en el seu país ha augmentat en els últims tres anys.
  2.   La majoria dels europeus creu que la corrupció existix dins de les institucions dels nivells local (76%), regional (75%) i nacional (79%).
  3.   Els europeus creuen que el suborn i l'abús de les posicions de poder es du a terme en totes les àrees de servici públic. Els polítics nacionals (57%) i els funcionaris atorgant les licitacions públiques (47%) són els més susceptibles d'estar implicats en les dites activitats.
  4.   Un 40% dels europeus creu que una molt estreta relació entre negocis i política contribuïx a la corrupció. La falta d'acció per part dels polítics (36%) i la falta de transparència en la manera en què es gasta els diners públics (33%) són factors que contribuïxen.
  5.   La majoria (68%) no creu que hi haja suficient transparència i supervisió del finançament dels partits polítics.
  6.   La majoria dels europeus (70%) pensa que la corrupció és inevitable i que sempre ha existit. Dos de cada tres ciutadans europeus (67%) creuen que la corrupció és part de la seua cultura empresarial del país.
  7.   Enfront d'un cas de corrupció, els europeus són més propensos a confiar per a rebre ajuda en la policia (42%) i el sistema judicial (41%) i menys probabilitats de confiança en els representants polítics (6%).
  8.   Encara que la investigació mostra que els europeus tenen una imatge prou negativa de la corrupció tant en el seu propi país com en el nivell europeu, només una minoria dels enquestats es consideren informats sobre el nivell de corrupció.
   
  Font: Informació obtinguda de la web ControlCapital.Net

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook