Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 13
  Junio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La importància del frau fiscal al món (i a Espanya)

   

  Segons un informe presentat per Tax Justice Network, el passat mes de novembre de 2011, titulat “El cost de l’evasió fiscal a nivell mundial” es posa de manifest (entre altres conclusions) el següent:
  -     A nivell mundial l'evasió fiscal supera els 3,1 bilions d'USD. És a dir, el 5,1 % del PIB mundial. S'estima que el 18% de l'economia mundial estaria fora de qualsevol control fiscal. Amb una fiscalitat mitjana del 28,1%, es deixa d'ingressar el 54% de la despesa en sanitat.
  -     En la majoria dels països les pèrdues totals por evasió fiscal son majors que la despesa en sanitat.
  -     1 dòlar de cada 6 en el món no està subjecte a tributació a causa del frau. A Europa la ràtio és major, 1 de cada 5, sent més greu en països com Grècia o Itàlia en els que seria d'1 de cada 4 dòlars.
  -     Els 10 països amb majors pèrdues per frau fiscal, en termes absoluts són, amb el percentatge estimat de frau i valor en USD dels impostos no percebuts, els següents:
  1. Estats Units (8,6%), 337 mil milions
  2. Brasil (39%), 280 mil milions
  3. Itàlia (27%), 238 mil milions
  4. Rússia (43,8%), 221 mil milions
  5. Alemanya (16%), 214 mil milions
  6. França (15%), 171 mil milions
  7. Japó (11%) 171 mil milions
  8. Xina (12,7%), 134 mil milions
  9. Regne Unit (12,5%), mil milions
  10. Espanya (22,5%), 107 mil milions
  La importància d’aquestes xifres posa de manifest, almenys en Europa i, sobre tot, en Espanya, on aquesta activitat delictiva ha segut legalitzada mitjançant una amnistia fiscal, el poc interès que hi ha per part de les elits governats d’acabar amb aquestes pràctiques delictives, front a la celeritat, rapidesa i eficàcia amb que es porten a cap els retalls de drets socials, laborals, culturals i econòmics amb l’excusa de la contenció del dèficit.

  Font: http://www.controlcapital.net/noticia/1411/FISCAL/coste-fraude-fiscal-mundo-país-informe-tax-justice-network.html

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook