Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 02
  Agosto
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La trama Pujol

  Que darrere del cas “Pujol” és clar que hi ha tota una trama organitzada de corrupció política, a l'igual que hi ha en el cas Urdangarin, Gürtel, Bárcenas, Fabra, Blasco, etc. etc. i de la que molts estaven assabentats (i, evidentment, molts es beneficaven, per axó parle de trama) però que no feien res i ho consentien per la percepció (i creença) d’impunitat que tenen derivada de la indulgència (derivada d'una submissió ideológica) que hi ha en aquest país enfront dels que fa segles ostenten el poder polític, econòmic, industrial i financer. La democràcia ha canviat ben poc les relacions de poder que hi han a l’estat espanyol!

  Evidentment, o hi ha una reacció social forta, un enfrontament seriós políticament i econòmicament amb aquestes estructures de poder antigues (elits), però que en quant a instruments d’alienació i de control social, com tenen els mitjans suficients, s’han perfeccionat i no dubten en posar-ho en pràctica, o “tot va a canviar perquè no canvíe res'

  Des que començà la crisi, ja en el govern socialista, si hi ha un sentiment que em pot i em posa furiós, és la percepció que ens prenen per imbècils i la roda de premsa de Rajoy ahir és una de les màximes expressions d’aquesta ofensiva pràctica. ¿Però de quina legalitat està parlant aquest home que dia sí i dia també estan empresonant a dirigents del seu partit per robar o de quina legalitat està parlant quan la justícia ha donat per provat que el seu partit portava una comptabilitat B o de quin increment d’ocupació està parlant aquest registrador de la propietat que, per cert, mai ha aclarit la seua situa legal, quan el sistema econòmic capitalista està tornant a segles en darrere, ja que el què s’està és contractant a treballadors en un règim de semi esclavitud on aquests han de conformar-se amb el que l'empresariat vol donar?

  Però tinc poques esperances ja que com ha dit un filòsof (perdó per no recordar el nom) els ciutadans som com mosques atrapades amb una telaranya incapaços de reaccionar perquè no coneguem o no tenim la percepció global de tot l’entramat de relacions socials, en el més ample significat de la paraula, que ens envolta i empresona.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook