Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 23
  Agosto
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La visita del Papa. Punt final

  L'església catòlica ha perdut una nova oportunitat per a reconciliar-se amb una part important d'espanyols. L'església catòlica no pot haver oblidat que no fa massa anys beneí com a “creuada nacional” un colp d'estat contra el règim democràtic que legítimament s'havien donat els espanyols. Posteriorment, beneí i participà activament en el genocidi que la part victoriosa de la guerra civil intentà contra la part vençuda, és a dir, amb l'intent per part dels franquistes d'acabar amb tot aquells que havien activament defensat la legitimat democràtica així com aquells que potencialment podien posar en perill el règim dictatorial nascut d'una guerra entre espanyols on l'església catòlica en lloc de posar pau posa més guerra.

  L'església catòlica, per molts seguidors que tinga a Espanya o porte de fora, no pot pretendre que molts espanyols oblidem que durant 35 anys estigué entrant baix pali al dictador, participant activament - en les Corts franquistes hi havia representants de la jerarquia catòlica - en el règim totalitari així com consentint que en les monedes de circulació legal figurara allò de “Franco, Caudillo de España por la gracia de Dios”.
  Mentres l'església catòlica com organització, com institució i com estat que és, no demane perdó per totes aquestes denigrants, rebutjables i menyspreables actuacions poques lliçons pot donar d’ètica i moralitat privada i pública.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook