Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 17
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  L’ESGLÉSIA CATÓLICA ES POSA AL DIA EN QÜESTIO DE BLANQUEIG DE DINERS (repetició de la jugada)

  Per informacions indirectes, és a dir, no ha segut el propi Vaticà qui ho a dit i malgrat sone força mal o parega mentida, la web CapitalControl.Net informa que s'ha conegut que l'estat Vaticà s'ha adherí, el 25 de gener passat, a tres convenis de les Nacions Unides sobre el finançament del terrorisme, delinqüència organitzada i tràfic il·lícit d'estupefacients. En concret estem parlant del Conveni Internacional per a la Repressió del Finançament del Terrorisme (Nacions Unides, Nova York 1999), de la Convenció de las Nacions Unides contra la Delinqüència Organitzada Transnacional (Palermo 2000) i de la Convenció contra el Tràfic Il·lícit d'Estupefacients i Substancies Psicotròpiques (Viena 1988).
  Però, a més, d'aquestes adhesions sobre aquestes matèries tan sensibles internacionalment, circumstancia aquesta que, evidentment, no hi ha cap disculpa per a que l'església catòlica no ho haja fet abans, s'ha conegut, igualment, que l'organització Moneyval en la seua reunió del 6 d'abril de 2011 acceptà la sol·licitud d'ingrés de l'estat de la “Santa Seu”. Cal dir que Moneybal és un grup d'estats dins del Consell d'Europa que treballen contra el blanqueig de diners.
  Bé, aquest ingrés en Moneybal va a suposar que el Vaticà haja d'homologar a les normes internacionals, previ informe d'aquesta organització, tota la seua legislació així com tots els seus procediments normatius relacionats amb el blanqueig de capitals.
  I per què tota aquesta cataracta de ratificacions, adhesions i modificacions normatives?. Tot indica, que no és que s'haja aparegut l'esperit sant il·luminant als sants pares i comminant-los que d'una vegada compliren amb el mandat diví que és incomptable servir a Deu i als diners, sinó que tot pareix indicar (o podria estar relacionat) que és a conseqüència de l'actuació que la fiscalia de Roma va portar a cap en setembre del 2010 sobre les finances del Vaticà on es confiscaren 23 milions d'euros que després foren restituïts així com no es presentaren acusacions, però que, encara, de tota mena, seguixen baix investigació el president, i el seu segon, de l'Institut per a Obres Religioses del Vaticà. Cal dir, també, que en desembre d'aquest mateix any, el Vaticà aprovà la seua llei contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme així com va crear un organisme de supervisió, l'Autoritat d'Informació Financera, per a verificar que les transaccions del Vaticà compleixen amb la legislació aprovada.
  Naturalment, si és criticable el que, per part de l'església catòlica, totes aquestes actuacions no s'hagen fet abans, no podem caure en la temptació de criticar - ho quan, aleshores, s'ha portat a cap, malgrat siga perquè com des de la web de CapitalControl.Net s'apunta: “tot siga per a posar fi a la imatge d'illa financera esguitada per canalitzacions sospitoses de diners amb fins d'evasió i secret bancari”.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook