Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 25
  Agosto
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  L’ESTRATÈGIA POLÍTICA DEL PSPV - PSOE

  Tot apunta que en les pròximes eleccions generals el PSPV-PSOE seguirà en caiguda lliure, tot i a pesar que el projecte polític del PP al País Valencià està en procés de putrefacció doncs cada dia que passa la situació política i econòmica és més greu i ruïnosa.

  Hom no acaba d'entendre el paper que el PSPV - PSOE està jugant front aquesta putrefacció de l'escena política valenciana i no haja donat un valent pas endavant i presentat com l'alternativa al caos polític, econòmic i ètic en què la dreta ens ha enfangat.
  Hom no acaba d'entendre que es jugue el paper de “partit d'estat” facilitant, per eixample, la investidura d'un President de la Generalitat que és més del mateix ja que en altre cas Madrid no l'hagueren elegit. En aquest sentit, sols cal comparar l'actuació del PSPV - POSE en aquest psicodrama, més propi d'una novel·la negra que d'una democràcia avançada, de la dimissió de Camps, amb la pròpia del PP a nivell nacional que encara no havien passat 12 hores de la dimissió de Camps ja estaven demanant la dimissió del Rubalcava. Les rialles del PP amb els arguments socialistes es deuen haver sentit més enllà de les creus de València.
  Llavors, hom es pregunta si després de tants anys a l'oposició, i els que queden de seguir amb aquestes estratègies, la direcció del PSPV - PSOE no haja segut capaç de dissenyar alguna cosa diferent al que s'ha vingut fent. És a dir ¿per què s'ha participat en la investidura d'un President que eixia endavant amb els vots d'un Francisco Camps assetjat per la corrupció i per mes d'una desena de diputats amb processos judicials pendents per presumpta corrupció? ¿per què el PSPV - PSOE no fou capaç de liderar “la insubordinació” a una investidura que no era més que la conseqüència de l'engany fet als valencians en les últimes eleccions celebrades, promovent un Ple alternatiu a les portes de les Corts amb participació directa dels ciutadans? ¿quina por hi ha als ciutadans? ¿quina por hi ha a traure la “alta” política a la plaça pública? ¿quina por hi ha a posar de manifest les contradiccions més que evidents d'una dreta més que dreta?

  Hom no entén, en tot cas, que no es fora capaç de ser valent i si s'optà per participar en la investidura per què el màxim representant socialista no utilitza la tribuna pública per presentar la seua candidatura a la Presidència de la Generalitat amb un programa polític de regeneració democràtica? Que s’anava perdre?, segur!, però com es diu popularment “els diners i els collons són per les ocasions”. Mai va haver-hi una situació tant propicia políticament per fer pales la capacitat dels socialistes (i de l'esquerra en general) per resoldre tal desgavell creat per la dreta

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook