Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 21
  Agosto
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Més sobre la visita del Papa

  Sé que és una pregunta retòrica quan no demagògica, però no puc deixar de fer-me-la. Si Jesús haguera viscut en aquestos dies a quina manifestació pública haguera acudit, a la dels laics o a la de la jornada mundial de la joventut?

  Sincerament crec que a la manifestació dels laics no haguera acudit doncs crec que passaria prou d'algunes qüestions plantejades pels convocants de la mateixa.
  Malgrat, per altra banda, crec que tampoc haguera acudit a la jornada mundial de la joventut doncs ell concebia a l'església com un instrument d'alliberació de les persones, mentres que al llarg de l'historia els dirigents de l'església catòlica, apostòlica i romana l'han convertit en un fi en ella mateixa al que tots els creients es deuen. L'important ja no són les persones sinó l’institució i, en funció d’aquesta finalitat, es manipula el missatge (i, per tant, als  creients). Jesús (als dirigents)els  haguera  repudiat publicament, com repudià - entre altres - als mercaders que feien negoci a la porta del temple de Jerusalem.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook