Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 11
  Septiembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  No a una contrareforma democràtica!

   

  Estem retrocedint, amb una tímida oposició (eixir al carrer està bé però no deuria ser més que el principi de d'una acció política, sindical i social més contundent) en drets socials, politics i econòmics que els ciutadans (sobre tot, els treballadors) havíem aconseguit amb esforç, sacrifici i lluita.
  A pesar que per a una gran part de la ciutadania la dictadura queda molt lluny, l'ombra de la mateixa és molt llarga. El deteriorament ètic i moral que la mateixa suposà per a la societat espanyola des del punt de vista social i polític, està condicionant en gran manera la resposta social a les polítiques que s'estan aplicant contra la crisi.
  El que la dreta haja segut incapaç de trencar els seus lligams ideològics amb la mateixa, així com que els principis i la pràctica democràtica no hajen segut interioritzats de forma contundent encara per la població, ha suposat que s'escolten contínuament autèntics barbaritats (no badomies) antidemocràtiques com a mesures per a lluitar contra la crisi.
  La relació seria molt llarga començant, evidentment, pel propi programa electoral amb el que el PP es presentà a les eleccions generals del 2011, tot un monument a la manipulació i a la mentida, i acabant amb l'ultima proposta de Maria Dolores de Cospedal, Secretaria General del PP i Presidenta de la Castilla La Mancha, en el sentit que els diputats a les Corts Autonòmiques no deurien cobrar pel seu treball polític (i que els seus correligionaris assentats als escons l’aplaudiren i li donaren suport, posa de manifest el nivell de degradació ètic d’aquestos, ja que ni ells mateixa es creuen que fan un treball important, que com a tot treball deu ser retribuït!)
  Per altra banda, aquesta proposta, en primer lloc, és un autèntic insult a la intel·ligència del ciutadà ja que la fa una política que acumula varius càrrecs polítics, de tots cobra i, que se sàpiga, fent la proposta que fa, no ha dimitit de cap d'ells així com ha renunciat a les corresponents retribucions.
  Però, personalment, no m'interessen les contradiccions personals d’alguns polítics (sobre tot d’aquesta, a la que ja he vist fer tantes actuacions detestables amb l’única finalitat de conquerir el poder que res me pot sorprendre) sinó el que m'interessa destacar és que aquesta proposta és correspon amb la concepció franquista de la política en el sentit que el franquisme la menyspreava i la definia com una activitat perniciosa per al conjunt de la societat, fins al punt que el propi dictador aconsellava als seus ministres que l'imitaren a ell i no feren política.
  Per tant, defendre aquesta concepció de la política és realment molt perillós, ja que ataca directament als fonaments democràtics de la nostra societat i d'ací a defendre una eixida de la crisi mitjançant un exercici totalitari del poder polític sols hi ha un pas que, amb total convenciment, crec que molta gent de dretes ho recolzaria.
  És evidentment que la nostra democràcia necessita una gran reforma, però en cap cas una contrareforma que ens faça perdre garanties democràtiques sinó totalment al contrari, una reforma que, entre altres més circumstancies, fera possible un aprofundiment de la mateixa fent factible una major i més activa participació i control de l'activitat política per part dels ciutadans.
  L’eixida de la crisi no deu ser a costa de la democràcia si no totalment al contrari. Hi ha una eixida democràtica de la crisi que passa, com he proposat, per dotar-nos de més i millors instruments de participació i control del ciutadà (evidentment, els partits polítics necessiten d’una reforma, igualment, democràtica del seu funcionament, de tal forma que deixen de ser organitzacions tancades)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook